5 tips om de winterkou door te komen

De vorige winter was het behoorlijk koud. Er viel veel sneeuw, waardoor sommige scholen zelfs ijsvrij gaven. Of het deze winter weer zo koud wordt, weten we nog niet. Voor het geval er een koude winter in aantocht is, geven we hier vijf tips om buiten de winterkou door te komen.

1. Doe een warming-up

Voordat je op de fiets stapt, is het aan te raden om een aantal eenvoudige warming-up oefeningen te doen. Wanneer je een paar minuutjes bijvoorbeeld stappen op de plaats maakt, ben je al opgewarmd voor je op de fiets stapt.

2. Voorkom koude handen met vaseline

Koude handen zijn een grote ergernis in de winter. Dikke handschoenen zijn niet altijd de oplossing, omdat zelfs daar soms kou doorheen komt. Wanneer je voor het naar buiten gaan een dikke laag vaseline (of vette handcrème of bodylotion) op je handen smeert en daarna je handschoenen aantrekt, bescherm je je handen en voel je de kou minder.

3. Zet de verwarming laag als je weg moet

Zet de verwarming alvast omlaag voordat je naar buiten moet. Wanneer het binnen kouder wordt, is de stap om naar buiten te gaan kleiner. Het lijkt dan namelijk of het minder koud is buiten.

tips-tegen-kou

4. Ga niet met nat haar naar buiten

Als je ’s morgens doucht, ga dan niet met nat naar haar buiten. Zorg ervoor dat je haar goed droog is voor je naar buiten gaat. Nat haar neemt namelijk extra veel kou op.

5. Draag geschikte kleding

Koude voeten kun je het beste voorkomen door schoenen met wol erin te dragen. Heb je die niet, kies dan voor wollen sokken. Snowboots zijn ook een goede oplossing wanneer er veel sneeuw gevallen is. Als het koud is, kleed je je het beste in laagjes. Onder een trui kun je nog een T-shirt met lange mouwen of een blouse dragen.

Dankzij deze tips kun je de kou deze winter buiten goed trotseren. Er is dus geen excuus meer om geen sneeuwballen te gaan gooien of om niet te gaan schaatsen.