De 3 beste ruimte apps van het Universum!

Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone, en wie gebruikt zijn of haar slimme telefoon nou niet dagelijks om even het weer te checken of een route op te zoeken op Google Maps? Maar als we eerlijk zijn beginnen deze applicaties een beetje saai te worden en wij als nieuwsgierige ruimtefanaten zijn altijd op zoek naar iets anders.

Gelukkig zijn we niet de enige die er zo over dachten, want de knappe koppen die ervoor zorgen dat wij maar kunnen genieten van gloednieuwe apps op onze smartphones hebben een aantal interessante creaties gemaakt die wij als ruimte geeks natuurlijk moeten uitproberen. Hieronder de 3 apps die wij als beste hebben ervaren.

 1. NASA App
  Hoe kan het ook anders, NASA heeft zelf een eigen app ontwikkeld voor iPhone en Android toestellen genaamd de NASA AppVia de app kun je uiteraard het laatste nieuws lezen van NASA, de nieuwste NASA Twitter berichten worden direct ingeladen je kunt zelfs kijken naar Live streams van lanceren vanuit Amerika. Verder zijn er nog aantal coole tips die je bijvoorbeeld vertellen wanneer het ISS vanuit jou locatie het best te zien is, of wanneer de eerst volgende maansverduistering komt.
  NASA_App_02
 2. Exoplanet
  Een van de meest interessante apps die wij tegenkwamen is Exoplanet. De app is ontwikkeld astrofysicus Hanno Rein en geeft je updates over de laatste ontdekkingen omtrent nieuwe planeten in de Melkweg. De app wordt regelmatig ge-update en laat je een interactieve visualisatie zien van pas ontdekte planeten. De teller staat momenteel net boven de 900!
  Exoplanet
 3. Planets
  Een van de meest populaire ruimte apps is ongetwijfeld Plantes. De app is ondertussen meer dan 8 miljoen keer gedownload en geeft je als gebruiker tips en trucs om bepaalde planeten te spotten vanaf jou specifieke locatie. Je zet simpelweg je GPS functie van je telefoon aan, richt je toestel naar de lucht en binnen de kortste keren zie je precies waar je moet kijken voor de Grote Beer of Venus!
  IMG_00000003-600x351