Leerlingen scholen in Den Haag sneeuwvrij

Hevige sneeuwval heeft er in Den Haag voor gezorgd dat enkele scholen hun leerlingen deze week een aantal dagen sneeuwvrij hebben gegeven. Door de grote hoeveelheden sneeuw zou het voor leerlingen en docenten te moeilijk zijn om de school op tijd te bereiken.

sneeuw

Volgens de rectoren van de scholen zouden veel ouders al voor het toezeggen van vrije dag hebben gebeld om te melden dat hun kinderen niet naar school konden komen en zou sneeuwvrij dus de enige optie zijn.

De publieke opinie lijkt het niet eens met de beslissing om sneeuwvrij te geven en in een enquête van Maurice de Hond liet ruim 70 procent van de mensen de beslissing belachelijk te vinden. De hoeveelheid sneeuw in Nederland zou in vergelijking met de hoeveelheid sneeuw in bijvoorbeeld de Scandinavische landen erg gering zijn.

Scholen en de overheid zouden zich beter moeten voorbereiden op eventuele sneeuwval, bijvoorbeeld door een betere samenwerking met weerstations en het leasen van meetapparatuur. De geringe neerslag in Nederland zou volgens de ondervraagden zelden tot nooit een reden moeten zijn voor sneeuwvrij.