Selecteer een pagina

In deze tijd werken we, door de pandemie die in heel de wereld heerst, natuurlijk bijna niet meer op kantoor. Echter is het wel belangrijk dat je thuis een goede werkplek creëert, omdat je hier elke dag moet zitten. Je ziet dat mensen met een startersfunctie of studenten die een stageplaats hebben beide veel begeleiding nodig hebben. Daarom hebben wij hier voor jou een paar tips op een rijtje gezet waar jij als student op moet letten bij het creëren van een goede thuiswerkplek.

Laptop

Een laptop is het belangrijkste wat je thuis moet hebben in een goede werkplek. Zonder een laptop kan je slecht communiceren en in deze tijd is dat het belangrijkste van allemaal, omdat iedereen thuis werkt. Sommige studenten die een stage lopen krijgen een bedrijfslaptop in deze tijd. Dit is natuurlijk heel fijn, omdat er op deze manier hoe dan ook gecommuniceerd kan worden. Dit geldt natuurlijk ook voor studenten die in een startersfunctie zitten. Als dit voor jou niet het geval is, zou ik je zeker aanraden om het gewoon te vragen. Misschien kan je werkgever wel iets voor je betekenen!

Bureau

Een bureau is misschien wel iets wat wel snel vergeten wordt, maar echt wel heel belangrijk is. Wanneer je een slecht bureau hebt en een verkeerde stoel, kan dit later nog problemen veroorzaken. Je zit een groot deel van de week op deze plek en moet dus zorgen dat het bureau goed voor jou

afgesteld is. Let dan vooral op de hoogte van het bureau, de hoogte van je beeldscherm en je rugleuning. Als dit niet goed is kan je in het ergste geval zelfs een hernia oplopen en dat is niet wat je wilt.

Planten en groen in huis

Uit onderzoek is gebleken dat groen op de werkvloer een positief effect heeft op de werknemers. Ze zorgen namelijk voor een betere luchtkwaliteit en ze verminderen stress bij mensen. Zelfs kunstplanten kunnen een positief effect hebben op mensen. Kortom, koop een paar groene planten voor je eigen werkplek om optimaal te kunnen genieten van en goede werkplek.