Selecteer een pagina

Een nieuw huis kopen is natuurlijk altijd spannend. Helemaal als het je eerste keer is! Het bezichtigen van een huis is een belangrijke stap in het proces. Je wilt immers weten wat je precies gaat kopen, zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan. Maar waar moet je nou allemaal op letten bij het bezichtigen van een huis? Vaak is er erg veel tegelijk te zien, en je hebt niet de hele dag de tijd. Daarom geven wij je wat tips voor het bezichtigen van een huis!

Tip 1: Goede voorbereiding!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt ook voor het bezichtigen van een huis! Bekijk de foto’s van het huis online, en kijk of er zaken zijn die je opvallen of die je beter wilt zien in het echt. Maak ook een lijstje voor jezelf met punten waar het huis aan moet voldoen, zodat je deze tijdens of na de bezichtiging af kunt vinken. Op internet zijn er verschillende checklists te vinden die je kunt gebruiken als inspiratie. Zorg dat de afspraak voor de bezichtiging overdag plaatsvindt, zodat je alles goed kunt zien. Daarnaast is het verstandig om iemand met ervaring mee te nemen, zoals Van der Eijken Makelaardij in Roosendaal.

Tip 2: Het gevoel

Een veel gebruikte uitspraak is “volg je gevoel”. Ook bij het bezichtigen van een huis is dit van toepassing. Let er dus op welk gevoel je krijgt zodra je het huis binnenstapt. Zie je jezelf hier wonen? Of had je eigenlijk meer verwacht van het huis? 

Tip 3: Goed rondkijken en vragen stellen

Tijdens de bezichtiging is het vooral belangrijk dat je goed rondkijkt. Laat alles goed op je inwerken, zonder dat je je teveel af laat leiden door de verkopende makelaar. Probeer echt alles goed gezien te hebben! Stel daarnaast ook zoveel mogelijk vragen. Je kunt beter een vraag teveel stellen dan een vraag te weinig! 

Tip 4: Buitenkant van het huis

Vergeet ook niet om de buitenkant van het huis te checken. Let bijvoorbeeld op zaken als de kozijnen, het dak en verf.