Selecteer een pagina

In de coronatijd was het een tijd niet mogelijk om samen te komen met familie. Natuurlijk heb je ze stuk voor stuk wel enorm gemist. Daarom is het fijn dat de maatregelen inmiddels zo ver versoepeld zijn dat een familiediner – mits rekening houdende met de maatregelen – weer is toegestaan. Hierbij geldt uiteraard wel dat je maximaal 6 personen boven de 12 jaar uitnodigt. Lekker uitgebreid samen tafelen en weer genieten van elkaars verhalen. Maar hoe zorg je er nou voor dat dit familiediner er één wordt om nooit te vergeten? Wij geven 4 nuttige tips. 

  1. Doe online boodschappen 

Het zal je nog verbazen hoeveel boodschappen je nodig hebt voor een intiem familiediner. Maak het jezelf niet al te lastig door uren in een supermarkt door te brengen en met zware boodschappentassen te slepen, maar doe eenvoudig boodschappen bij online supermarkt Butlon.com. Zo bespaar je jezelf veel tijd en moeite. Deze kun je vervolgens weer gebruiken voor het opdoen van inspiratie en koken. 

  1. Maak een duidelijke planning 

Voorafgaand aan het familiediner zal er een hoop geregeld moeten worden. Het allerbelangrijkste is natuurlijk om eten vandaag te regelen. Je wil immers niet tekort komen om al die hongerige monden te voeden. Doe daarom vooraf inspiratie op. Online kun je heel veel eenvoudige en lekkere recepten vinden voor grootschalige diners. Zorg er wel voor dat je eerst goed kijkt voor hoeveel personen het recept is. Anders loop je het risico dat je veel te veel of juist te weinig maakt. Zorg er tevens voor dat je op de hoogte bent van alle persoonlijke voorkeuren. Zijn er gasten die allergisch zijn voor bepaalde producten, dingen simpelweg niet lusten of vanwege hun geloofsovertuiging niet eten? Op basis van die informatie kun je een heerlijk diner samenstellen. 

  1. Zelf koken of bestellen? 

Zorg er vooral voor dat het menu niet al te ingewikkeld is. Hoewel het super leuk is om iedereen te zien genieten van jouw eten zal het een stuk minder leuk zijn als je zelf uren in de keuken staat. Zo mis je immers een heleboel gezelligheid. Daarom is het verstandig om de keuze tussen zelf koken en eten bestellen amsterdam te maken. Kies je er toch voor om zelf te koken? Kies dan voor eenvoudige recepten die vooraf te bereiden zijn. Zo hoef je deze enkel nog op te warmen als de gasten arriveren en kun je zelf ook nog genieten van een gezellig etentje. 

Maak je gebruik van food delivery amsterdam noord through Butlon? Kies dan voor een restaurant wat maaltijden voor meerdere personen kan leveren. Denk bijvoorbeeld aan een Chinese of Indische rijsttafel. Serveer de gerechten in mooie schalen, zodat je de ongezellige uitstraling van plastic bakken voorkomt. Zo doet de sfeer toch nog een stukje huiselijker aan. 

  1. Verdeel de taken 

Is de groep waarvoor je kookt toch nog best wel groot? Dan is het slim om de taken zoveel mogelijk te verdelen. Laat iedereen – geheel op zijn Amerikaans – zelf een gerecht meenemen. Zo zijn er genoeg verschillende kleine gerechtjes om uit te kiezen en levert iedereen zijn bijdrage aan het familiediner. Zorg er wel voor dat het vooraf duidelijk is wie wat maakt, zodat het menu een beetje op elkaar afgestemd kan worden en bepaalde gerechten niet dubbel gemaakt worden. Als dit toch niet lukt behoort enschede eten bestellen uiteraard ook nog tot de mogelijkheden. Genieten wordt het toch, zelfgemaakt eten of niet.