Selecteer een pagina

Heb je last van kalkaanslag in het water en weet je niet goed hoe je dit probleem moet aanpakken? Dan biedt een waterontharder de meest ideale uitkomst. Het is een duurzaam en slim toestel dat jarenlang een oogje in het zeil houdt om het zogenaamde harde water te voorkomen. Het is een investering die zich op middellange termijn dubbel en dik terug gaat verdienen. Deze 6 voordelen van een waterontharder van Groenmetwater.nl lichten we hier even uit.

1. De kalkaanslag verdwijnt door het toestel

Kraantjeswater dat uit de leiding komt bevat van nature uit kalk. Na verloop van tijd vind je die kalkaanslag terug in de keuken, de badkamer of rond je wasmachine. Kalkaanslag oogt vooral niet fris. Een waterontharder maakt hier een einde aan.

2. Huishoudtoestellen gaan een stuk langer mee

Huishoudapparaten hebben een langere levensduur door de aankoop van een waterontharder. Kalkaanslag zorgt immers er voor dat huishoudtoestellen sneller stuk gaan door de aanwezige kalkaanslag. Vooral vaatwassers en wasmachines zijn hier onderhevig aan.

3. Minder wasmiddelen aankopen

Een wasmachine dat last ondervindt van kalkaanslag moet dubbel draaien: eerst en vooral met de kleren en tegelijkertijd ook met de kalk in het water. Met zacht water hoeft de wasmachine alleen zich maar bezig houden met de vuile was. Het rechtstreekse gevolg is dat je op jaarbasis minder wasmiddel nodig hebt. Dat scheelt zich een hele slok op een borrel.

4. De energiefactuur vermindert aanzienlijk

Het opwarmen van kalkdelen vergt vaak extra energie door de verwarmingselementen. Denk maar aan een waterkoker, koffiemachine, vaatwasser of wasmachine. Hierdoor heb je veel meer stroom nodig. Met een waterontharder vermindert het verbruik wat alleen maar de energiefactuur ten goede komt.

5. Draagt een steentje bij tot het milieu

Zoals eerder vermeld wordt het gebruik van wasmiddelen tot het absolute minimum herleid. Op deze manier verdwijnen minder chemicaliën in de riolen. Zo draag je een steentje bij tot het milieu.

6. Uitstekend voor de gezondheid en huid

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de huid sneller uitdroogt bij hard water. De ontkalker van water maakt het water zachter. Dit betekent dat het een gunstige invloed heeft op de huid. Vooral mensen die regelmatig last hebben van eczeem uitslag of een gevoelige huid halen hier optimaal voordeel uit.