Selecteer een pagina

De grootste zorg van iedereen als het gaat om woningrenovaties, zijn onaangename verrassingen, zoals dingen vergeten te doen tot het te laat is. Maak een checklist voor jezelf als alternatief voor het vertrouwen op je partner om je te herinneren aan de dingen die je moet doen. De lijst zal dienen als een nuttige herinnering aan zowel wat je hebt voltooid als wat je nog niet hebt voltooid. Het is de handigste manier om alles op orde te houden, zodat je na de restauratie niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Na het lezen van wat hieronder staat kun je er zeker van zijn dat je alles wat je nodig hebt in één keer uit de bouwmarkt haalt.

Focus op effectiviteit

Het eerste dat je op je lijst moet zetten, is de effectiviteit van de gerenoveerde kamers. In dit geval hoef je misschien geen muren neer te halen om wat ruimte toe te voegen. Je kunt je kamers waarschijnlijk reorganiseren en uitrusten voor maximale ruimte. Begin met het verwisselen van ruimte verslindende planken voor kast hoge, 20 cm brede uittrekbare laden met rekken voor blikjes en andere items. Je kunt makkelijk wat geld besparen om je kasten te updaten met functies zoals verdelers, uittrekbare trays voor pannen, enzovoort. Haal ze allemaal gewoon bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt.

Verbeter de natuurlijke verlichting

Overweeg minder ingrijpende en ook goedkopere methoden om licht te vangen voordat je een groot gat in de zijkant van je huis maakt en je kozijnen verplaatst. Het installeren van een ‘lichtbuis’ is een manier om een ​​kamer zonder ramen te verlichten. De buis heeft schuiven tussen plafond spanten en leidt het zonlicht naar beneden in de leefruimte. Zo kun je veel geld besparen omdat je thuis minder stroom verbruikt.

Koop tweedehands goederen

Je kunt veel geld besparen door gerecyclede of weinig gebruikte bouwmaterialen en armaturen te gebruiken. Je kunt naar veel plaatsen gaan om afgedankte goederen te krijgen voor de helft van de kosten van reguliere winkels. Ze willen echter niet het risico van aansprakelijkheid op zich nemen als er iets misgaat. Dat is de reden waarom veel mensen in het algemeen niet met afgedankte goederen of door anderen geleverde materialen willen werken. Als je het werk echter zelf doet, kun je ervoor zorgen dat alle goederen nog bruikbaar zijn. Er zijn tal van dingen die je kunt vinden, zoals voorgemonteerde deuren tot acryl dakramen tot gedeeltelijke isolatie bundels. Je kunt zelfs kleine dingen kopen, zoals een tweedehands klik aan klik uit systeem.

Je ongewenste spullen doneren

Ook je eigen ongewenste spullen kunnen gedoneerd worden. Je kunt veel dingen in je huis hebben die herbruikbaar zijn. Er zijn veel bedrijven die materialen en meubels verwijderen voordat je met de renovatie begint, zodat ze daarna kunnen worden verkocht. Ze kunnen een totale verwijdering uitvoeren, waaronder de kasten, het bad, de gootsteen, enzovoort. Je kunt die ongewenste dingen zelfs voor je huis zetten, zodat mensen ze gemakkelijk kunnen meenemen zonder dat ze zich hoeven te schamen. Op deze manier kun je ruimte besparen op de stortplaats, een heffingskorting ontvangen voor de donatie en een goed doel steunen.