Selecteer een pagina

Velvet is terug van weggeweest! Het materiaal, dat eerder werd geassocieerd met oma’s kamer, is inmiddels helemaal hip en trendy. Veel interieurontwerpers maken gebruik van velvet meubels in hun ontwerpen. Maar wat is velvet nu precies? En waarom is dit materiaal nu zo populair? In deze blogpost lees je alles over de comeback van velvet.

Wat is velvet?

Velvet is een soort stof die bestaat uit geweven draden, waardoor de stof zacht en fluweelachtig aanvoelt. Velvet wordt ook wel velours of fluweel genoemd. Velours is de Franse benaming van het Nederlandse ‘fluweel’. Echter bestaat er wel een klein verschil tussen velours en velvet. Velvet is de Engelse vertaling van fluweel.

Het verschil tussen velours en velvet/fluweel

Hoewel velours vaak wordt geassocieerd met fluweel, is dit niet hetzelfde materiaal. Velours is een soort stof dat veel dikker en zwaarder is dan velours. Velours wordt gemaakt van katoen, viscose of synthetische vezels, waardoor de stof een zachte aanraking heeft. Velours is bovendien licht reflecterend, wat betekent dat het verschillende kleurtinten kan weergeven afhankelijk van hoe je ernaar kijkt.

Waarom is velvet zo populair?

Velvet is een populair materiaal dat voornamelijk wordt gebruikt voor het maken van meubels. Velvet eetkamerstoelen zijn bijzonder populair, vooral omdat ze gemakkelijk te onderhouden zijn en comfortabel aanvoelen. De stof die erg op velvet Velours is een stevig materiaal en kan daarom veel gewicht dragen, bovendien voelt het heel prettig aan.

Wat voor meubilair kan van fluweel gemaakt worden?

Van fluweel kunnen allerlei verschillende meubels gemaakt worden, zoals eetkamerstoelen, banken, stoelhoezen, kussens en enkele fauteuils. Fluweel is ook een populaire stof voor het maken van gordijnen en bedspreien. Fluwelen meubels geven elk interieur een luxe uitstraling, waardoor ze erg populair zijn bij mensen die op zoek zijn naar een meer glamoureuze look.

Voordelen van fluwelen meubilair

Fluwelen meubels zijn ideaal als je op zoek bent naar comfort en luxe in één. Fluweel is zacht, warm en sterk, wat betekent dat het bestand is tegen dagelijks gebruik. Bovendien is fluweel makkelijk te onderhouden; je kunt het stofzuigen en afnemen met een licht vochtige doek. Fluweel kan ook worden gebruikt om meubels een antieke uitstraling te geven, wat perfect is voor degenen die op zoek zijn naar interieur dat er vintage uit ziet. Ook voegt fluweel kleur toe aan elk interieur, waardoor het de ideale keuze is als je op zoek bent naar meer kleur in je huis.