Selecteer een pagina

Of je nu midden in een badkamer verbouwing zit of simpelweg toe bent aan een nieuwe look, het is altijd leuk om te bedenken welke vele kanten je op kunt met je badkamer. Omdat er veel mogelijk is, zijn hier de leukste badkamerstijlen op een rijtje.

Klassieke badkamer 

De klassieke badkamer is een van de bekendste stijlen voor de badkamer. Het heeft een luxe en sierlijke uitstraling. Door de vele mogelijkheden van de klassieke stijl kun je er verschillende kanten mee op. Je kunt gaan voor een modernere versie van de klassieke stijl, waarbij moderne en antieke elementen beide verworven zijn in de look. Een van de vele voordelen van de klassieke stijl is dat het in principe een tijdloze look is waar genoeg ruimte is voor een persoonlijke draai. 

Landelijke badkamer

De landelijke badkamer is ook een groot favoriet onder vele. Deze stijl heeft het doel om een aardse en warme uitstraling te geven, alsof de natuur zich even heeft verwelkomd in jouw badkamer. Je ziet veelal warme tinten en kleuren terugkomen, zoals gebroken wit, beige, grijs en vooral veel bruin. Deze kleuren zijn ook voornamelijk terugvinden in accessoires en badmeubels met een landelijke stijl. Brick tegels aan de muur is ook een veel terugkerend element in landelijke badkamers. Je kunt deze stijl eenvoudig in kleine ruimtes inbrengen, wat dit een geschikte optie maakt als je een kleine badkamer hebt. 

Wellness badkamer

Een wellness badkamer is een wellnessruimte en die jou een heerlijk ontspannen gevoel kan geven. Rust en reinheid zijn belangrijke elementen van de wellness stijl. Dit is ook zeker terug te vinden in de inrichting. Je ziet vaak lichte kleuren, grote tegels en natuurlijke tinten. Het is een schone ruimte en altijd opgeruimd. Dit maakt dat je opbergkastjes nodig hebt waar je je spullen in kunt opbergen. Dit is dé perfecte keuze voor de echte spa-liefhebbers. 

Bohemian badkamer

Alhoewel dit waarschijnlijk niet de eerste stijl is waar je aan denkt voor je badkamer, is de Bohemian badkamer een van de leukste looks. Er zijn veel kanten die je op kunt gaan. Deze badkamer kenmerkt zich als sfeervol, werelds, levendig en speels. Je ziet dat de basis meestal rustig is en de elementen neutraal. Met de accessoires en producten wordt de stijl voornamelijk gevormd. Het is geschikt voor mensen die de badkamer zien als een inspirerende en levendige plek, en graag willen spelen met verschillende accessoires en spulletjes.