Selecteer een pagina

Tegenwoordig worden huizen en flats erg compact, wat het erg moeilijk maakt als het gaat om inrichten en decoreren. Een belangrijk meubelstuk is de kast, die groot genoeg moet zijn om alle bezittingen van de bewoners te herbergen, maar niet zo groot dat hij de beweging in de kamer belemmert.

In deze context is de industrie begonnen met de productie van kleinere meubelen die zich beter aan deze nieuwe realiteit konden aanpassen. De uitdaging was om compact meubilair te ontwikkelen dat aan de behoeften van de bewoners kon voldoen zonder zijn functionaliteit te verliezen.

Een slimme oplossing om elke kast functioneel en compact in te richten, is te kiezen voor een kast met schuifdeuren. Dit soort meubilair is de perfecte oplossing voor zowel grotere kamers als kleinere ruimten.

De kasten met schuifdeuren zijn een sterke decoratieve trend, die staan voor een modern en verfijnd design, een praktisch en veelzijdig gebruik, waardoor de ruimte mooi en volledig functioneel wordt.

Kast met schuifdeuren

Het belangrijkste voordeel van dit meubel model is de optimalisering van de beschikbare ruimte, aangezien schuifdeuren geen ruimte in beslag nemen wanneer zij geopend zijn. Op deze manier wordt de beweging in de slaapkamer niet belemmerd.

De voordelen tussen een kast met schuifdeuren en een traditionele kast zijn dus evident! Schuifdeuren zijn speciaal ontwikkeld om geen ruimte in beslag te nemen wanneer zij open staan; door hun schuivende werking kan de deur van de ene naar de andere kant van de kast worden bewogen.

Schuifdeuren voor kleine slaapkamers

Omdat dit soort meubelen geen extra ruimte in beslag neemt, kunnen ze gemakkelijker in slaap kamers worden geplaatst, zodat er ruimte vrijkomt voor de plaatsing van andere voorwerpen of meubelen.

Een kast met schuifdeuren maakt de ruimte niet alleen functioneler, maar kan de kamer ook optisch vergroten. Om dit effect te kunnen reproduceren, is het nodig te kiezen voor een kastmodel met een spiegel op de deur. Wanneer de spiegel goed geplaatst is, heeft hij de eigenschap het licht te weerkaatsen en geeft hij een visueel gevoel dat de kamer versterkt wordt, en geeft hij ook een extra toets aan de decoratie.

Duurzaamheid en weerstand

Wanneer de schuifdeurkast met hoogwaardige materialen wordt vervaardigd, heeft hij een langere levensduur dan traditionele kleerkasten. Het besturingssysteem met schokdempers op de rails voorkomt dat de deur botst of schokken ondergaat.

Bovendien is het gebruik ervan veel praktischer, want door de deur op de rails te bewegen heeft de gebruiker een veel ruimer zicht op het interieur, wat de organisatie en het schoonmaken vergemakkelijkt.

Bron: deurenweb