Selecteer een pagina

Wellicht dat je wel eens van de term gehoord hebt. Flexibel wonen is een van de nieuwe rages op de woningmarkt waarmee de woningnood aangepakt wordt, en ook voor de ondernemer er nog een zakcentje bij te verdienen valt. We zullen in dit korte stukje eventjes de drie grote voordelen van flexibel wonen op een rijtje zetten. Van het snel vinden tot een huis, tot wat extra verdienen door je huis te verhuren aan expats hier vind je alles even samengevat.

Je kan snel aan een woning komen

Flexibel wonen heeft als groot voordeel dat je als huiszoekende makkelijk een nieuw plekje kan vinden. De contracten zullen vaak niet van lange duur zijn, maar zeker voor diegene die snel een plekje nodig hebben voor een tijdelijke situatie kan dit een geweldige oplossing zijn. Contracten kunnen zo kort zijn als een paar maanden tot een jaar. Oftewel, het is zeker een goede optie voor mensen die nu nog in woningnood zitten.

Als eigenaar van een leegstaand huis makkelijk verhuren

Als eigenaar kan je je huis verhuren aan expats. Vaak betreft het dan mensen die maar voor een korte tijd in Nederland zijn, maar waarbij hotelkosten dan niet praktisch zullen zijn. Als je zelf nog een leegstaand huis hebt waar je wel nog plannen voor hebt, maar je wil liever wel dat je er in de tussentijd nog wat aan kan verdienen, kan dit een perfecte oplossing zijn om de kosten voor die tijd nog even te dekken.

Gewoon nog steeds een huurcontract

Alhoewel flexwonen kwa omgang wel een stuk vlotter is dan de normale woningmarkt, zijn alle standaarden nog steeds van toepassing. Er is dus gewoon nog steeds een huurcontract en iedereen dient zich nog steeds aan de afspraken te houden. Je kan dan ook als verhuurder gewoon strikte regels opstellen die gevolgd moeten worden. Je blijft dus nog steeds wel de controle houden over jouw eigendom.