Selecteer een pagina

Verschillende materialen en stijlen van meubels staan er om bekend door de jaren heen altijd weer terug te keren. Dat geldt onder meer voor de marmeren salontafel. Dit type van salontafel was vroeger reeds razend populair en er kan worden vastgesteld dat, dat ook vandaag de dag terug het geval is. Ben jij eveneens van plan om een nieuwe salontafel aan te schaffen om te integreren in je woonkamer of je salon? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor een marmeren salontafel ook voor jou wellicht interessant kan zijn. Waarom? Dat vertellen we je graag door middel van de hieronder terug te vinden informatie!

             Wat zijn de voordelen van een marmeren salontafel?

Dat er heel wat mensen voor kiezen om tegenwoordig een marmeren salontafel te kopen is het gevolg van de vele voordelen die eraan verbonden zijn. Enkele zeer interessante voordelen waar je bij een dergelijk type van salontafel op kan rekenen zijn de volgende:

  1. Een salontafel van marmer beschikt over een uitmuntende kwaliteit en levensduur;
  2. Deze salontafels zijn verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren;
  3. Een salontafel van marmer heeft een prachtige uitstraling;
  4. Marmeren salontafels komen tot hun recht in werkelijk elke stijl van interieur;
  5. De vormgeving van een salontafel van marmer kan in de praktijk aardig verschillen;

Ben jij iemand die graag een witte, ronde salontafel in zijn of haar woonkamer wil integreren of geef je eerder de voorkeur aan een andere optie zoals bijvoorbeeld een vierkant of een rechthoekig exemplaar? In al deze verschillende gevallen zal je kunnen vaststellen dat het zonder meer een mogelijkheid is om te kiezen voor een marmeren salontafel.

             Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Er zijn aan het kopen van een marmeren salontafel eigenlijk niet zoveel nadelen verbonden. Wel is het zo dat een salontafel er om bekend staat minder goed bestand te zijn tegen zuren in vergelijking met bijvoorbeeld tafels die zijn gemaakt van graniet. Dit zorgt er echter in de praktijk niet voor dat je salontafel van marmermeteen sporen van slijtage zal vertonen, integendeel. Kan je met dit eventuele, kleine nadeel leven? In dat geval hoeft niets je in de weg te staan om over te gaan tot het kopen van een marmeren salontafel.

             Extra bescherming voor je marmeren salontafel

Een salontafel kan een zeer uiteenlopende functie vertegenwoordigen. Het spreekt bijvoorbeeld voor zich dat veel mensen ze gebruiken om bijvoorbeeld leuke magazines op te leggen die in het salon gelezen kunnen worden. Dat is echter niet alles. Daarnaast wordt er aan een salontafel ook vaak een lekker aperitiefje gedronken en wordt er ook wat aan gegeten. Dit zorgt ervoor dat de kans op vervelende vlekken altijd aanwezig is. Het spreekt voor zich dat je hier graag je voorzorgsmaatregelen voor zal willen nemen. Dat is mogelijk door te kiezen voor een salontafel welke is vervaardigd uit geïmpregneerd marmer. In dat geval heeft je salontafel immers een extra beschermlaag waardoor ze nog beter is beschermd tegen mogelijke schade als gevolg van een bepaalde vloeistof. Wil jij er dus met andere woorden voor zorgen dat je met zekerheid zo lang mogelijk zal kunnen genieten van je marmeren salontafel? Kies dan bij voorkeur in de praktijk altijd voor een geïmpregneerd exemplaar!

Shop salontafels bij Giga Meubel!