Selecteer een pagina

Benieuwd naar het volgen van een resin art workshop of sta je op het punt om zelf je eerste workshops aan te bieden? Welke onderwerpen zou jij graag bespreken tijdens een workshop? Zou je meer tijd besteden aan het schoonmaken van de gebruikte voorwerpen of over welke dikte van epoxy voor bijvoorbeeld een epoxy tafel het beste bij jouw project past? Er zitten namelijk grote verschillen tussen een dikke of dunne vloeibare epoxy.

Veiligheid

Een workshop start vaak eerst met een aantal basisregels die gelden gedurende de dag. Bij een workshop waar gewerkt wordt met epoxy kun je het bijvoorbeeld de volgende regels opstellen:

  • Het dragen van handschoenen is verplicht;
  • Niet met je handen in de buurt van je gezicht komen, ook niet bij anderen;
  • Blijf binnen je eigen werkruimte;

Dit is zijn enkele basisregels om ongelukken te voorkomen, epoxy kan namelijk lastig zijn te verwijderen zijn uit ogen, haren of neus.

Wat gaan we maken?

Het is belangrijk om voorafgaand aan de workshop duidelijk te hebben wat er gemaakt wordt. Enkelen vinden het alleen leuk om zelf sieraden te maken, andere vinden het maken van eigen meubilair tof om te proberen. Je kunt per week of dag verschillende workshops aanbieden, zo zorg je zelf ook voor afwisseling. De even weken kun je sieraden maken, de oneven ga je aan de slag met meubilair.

Vraag feedback!

Een van de grootste valkuil van ondernemers is het niet vragen of om kunnen gaan met feedback. Vaak voelen ze zich persoonlijk aangevallen wanneer iemand aangeeft niet tevreden te zijn over een workshop, terwijl dit een kans is om te verbeteren. Ga met de desbetreffende persoon in gesprek over wat wel en niet goed was aan de workshop of wat de verwachtingen waren. Ook als deelnemer aan een workshop is het belangrijk om eerlijk te zijn over je ervaring, ben niet bang om deze te delen met anderen!

Aandachtspunten

Heb je net een workshop gereserveerd of na het lezen van dit artikel besloten om je inschrijflijst online te zetten en je eerste workshop te realiseren? Lees dan dit artikel aandachtig door ter voorbereiding op je eerste workshop. Hier worden alle aandachtspunten bij het werken met epoxy in besproken.