Selecteer een pagina

De keuze uit de verschillende soorten raamdecoratie is enorm, er zijn verschillende soorten raamdecoratie die bestaan uit varianten en andere eigenschappen. Voordat je de juiste keuze kunt maken voor welk type raamdecoratie je wilt gaan, is het handig om je eerst even goed in te lezen. Zo leer je de verschillende varianten kennen en weet je welk type raamdecoratie aansluit op de behoeftes die je hebt.  Juist omdat er zoveel soorten raamdecoratie zijn, is er altijd voor iedere woning wel een passende en aansluitende variant. In deze blog gaat het over jaloezieën en lees je over de kenmerken en eigenschappen van plisségordijnen. 

Functioneel en een verrijking van je interieur. 

Jaloezieën zijn bijzondere raamdecoratie, je kunt deze horizontalen lamellen draaien waardoor je invloed krijgt op het lichtinval en de privacy in huis. Ze hebben een tijdloze uitstraling en voegen veel toe aan je interieurstijl. Jaloezieën zijn beschikbaar in drie verschillende materialen, namelijk van hout, aluminium en van pvc.

Houten jaloezieën hebben een stoere, natuurlijke en warme uitstraling. Deze worden gemaakt van bamboe of lindehout wat zorgt voor goeie en sterke kwaliteit jaloezieën. Houten jaloezieën worden geleverd met een mooi afgewerkt houten profiel en is een prachtige verrijking van je interieur. 

Aluminium jaloezieën geven een strak en luxe beeld aan een woning. Deze stijl komt vaak voor bij nieuwe en moderne woningen. Aluminium jaloezieën zijn ideaal voor het weerhouden van fel zonlicht. Het grootste voordeel van deze raamdecoratie is, is dat ze vochtbestendig zijn, hierdoor zijn deze jaloezieën ideaal voor in de badkamer of keuken. 

Pvc jaloezieën zijn net zoals die van aluminium vochtbestendig, het grootte verschil van pvc jaloezieën is dat je hier een houtnerf aan toe kunt laten voegen. Hierdoor creëer je een jaloezie met de eigenschappen van pvc en de uitstraling van hout. 

De populariteit van plisségordijnen

Plisségordijnen worden steeds populairder en komen steeds vaker voor. Ze zijn beschikbaar in twee transparanties, namelijk een verduisterende en lichtdoorlatenede. Met deze twee transparanties krijg je veel invloed om je lichtinval te bepalen. Dankzij het top down, bottom up systeem van plissés krijg je nog meer vrijheid en speling dan normaal. Plisségordijnen hebben een goede isolerende functie, dit komt door de honinggraatstructuur die deze met zich meebrengen. 

Verduisterende plisségordijnen komen veel voor in de slaapkamer. Deze kunnen een ruimte volledig verduisteren waardoor je kunt genieten van een goede nachtrust en een donkere kamer. Dankzij de dikke verduisterende stof heb je geen last van licht dat van buiten komt. Ook zorgt deze voor een nog beter isolerende functie van je plisségordijnen. 

Lichtdoorlatende plisségordijnen komen veel voor in de woonkamer of op kantoor, je ziet ze vaak aan de straatkant en dit is niet zomaar. De naam zegt het al ‘lichtdoorlatende’ deze stof zorgt ervoor dat er genoeg licht in huis is. Lichtdoorlatende plisségordijnen laten dus wel licht door, alleen je kunt hier niet doorheen kijken. Plissés brengen veel sfeer in huis en voegen echt wat toe aan een woning.