Selecteer een pagina

Een lekkage in huis is erg vervelend en het brengt vaak ook schade met zich mee. Daarom is het zo belangrijk om een lekkage zo snel mogelijk op te lossen. Het eerste wat u doet in het geval van een lekkage is natuurlijk de loodgieter bellen. Daarnaast kunt u zelf ook al een paar dingen doen voordat de loodgieter bij is. Lees verder en kom erachter wat u zelf kunt doen om een lekkage op te lossen.

Tips voor het oplossen van lekkages

●      De hoofdkraan

Draai in het geval van een lekkage als eerste de hoofdkraan dicht. Zo voorkomt u dan de lekkage verder komt in uw woning en u beperkt ook gelijk de waterschade.

 ●      Bel de loodgieter

Neem zo snel mogelijk contact op met een loodgieter. Doe dit ook als u twijfelt of er sprake is van een lekkage, zo voorkomt u verdere schade. De loodgieter zal zijn best doen om zo snel mogelijk bij u te zijn en u verder te helpen.

 ●      Vang het water op

Nadat u contact heeft opgenomen met de loodgieter, begint u met het opvangen van het water. Het duurt namelijk eventjes voordat de loodgieter bij u is. Het water kan voor veel schade zorgen aan de vloer en dat is zonde. Als u het water met een emmer opvangt, voorkomt u verdere schade aan de vloer. Doe dit door een bak of emmer op de grond te zetten en handdoeken langs de leidingen te plaatsen.

 ●      Blijf van de lekkage af

Als er een waterleiding lekt, dan gaat het vaak om een zwakke of een versleten leiding. Het advies is dan ook: blijf van de leiding af! Wanneer u probeert om het gat zelf te dichten, dan loopt u risico op het groter maken van de lekkage.

 ●      Check of de watermeter lekt

Dit is gemakkelijk te checken met de volgende stappen:

1.     Maak de watermeter en de leiding droog met een doek

2.     Wacht na de eerste stap een paar minuten

3.     Als de watermeter inderdaad lekt, dan begint deze gelijk weer te druppelen.