Selecteer een pagina

Zoals er verschil bestaat tussen een normaal kussen en een goed hoofdkussen, is het beste hoofdkussen kopen uiteraard nog altijd de beste optie. Want als het om de nachtrust gaat, wil je uiteraard perfectie. Nog steeds wordt een goede nachtrust vooral toegeschreven aan een goed matras. Daar hoort echter wel het beste hoofdkussen aanschaffen bij, want zonder goed kussen is het beste matras toch minder waard.

Uiteraard wil je alleen het beste hoofdkussen kopen

Het beste hoofdkussen kopen? Maar wat is dan het beste kussen? Welnu, dat is een kwestie van maatwerk. Want wat voor jou het beste hoofdkussen kopen is, is dat niet per se voor iemand anders. Het beste kussen kopen is een kussen kopen dat aansluit bij jouw slaaphouding. Ben je iemand die net als zoveel andere mensen op de zij slaapt, dan is het beste hoofdkussen aanschaffen een kussen dat de schouders ontlast. Ben jij iemand die op de zij slaapt op een wat zachter matras, dan betekent voor jou het beste hoofdkussen kopen een zachter kussen is. Andersom geldt hetzelfde. Dus bij een harder matras koop je bij voorkeur een wat steviger hoofdkussen. Het beste hoofdkussen aanschaffen voor de wat zwaardere medemens betekent ook dat je een wat steviger hoofdkussen aanschaft.

Buikslapers zweren bij een laag en soepel kussen

Mensen die op de rug slapen, moeten vooral een kussen kiezen die voor voldoende ondersteuning van de nek zorgt. Een flexibel hoofdkussen is perfect voor rugslapers. Het beste hoofdkussen aanschaffen is voor mensen die op de buik slapen weer een heel ander kussen. Deze mensen hebben namelijk baat bij een laag en soepel kussen. Zo wordt voorkomen dat de nek in een onnatuurlijke houding moet buigen. En zo is het beste hoofdkussen kopen dus voor iedereen anders. Maatwerk inderdaad.

Synthetisch materiaal niet geschikt als je veel zweet

Dan heb je ook nog de keuze uit verschillende materialen. Dons en veren? Dat is een prima optie, al was je deze hoofdkussens minder gemakkelijk uit. De meest verkochte hoofdkussens zijn synthetisch. Dit kan voor jou het beste hoofdkussen aanschaffen zijn, mits je maar niet veel transpireert in je slaap. Want mensen die transpireren hebben meer aan een kussen van natuurlijk materiaal en zeker een kussen dat je uit kunt wassen. Een derde optie wat betreft het materiaal is visco elastisch schuim, een relatief nieuw materiaal dat gebruikt wordt voor hoofdkussens. Deze kussens schijnen uitstekend te liggen, al kunnen ze wel iets zweterig aanvoelen. 

Levensduur van tussen de drie en de vijf jaar

Het beste hoofdkussen kopen is in elk geval een kussen kopen waarmee je tussen de drie en vijf jaar vooruit kunt. Dan moet je wel zuinig op je kussen zijn en zeker regelmatig je kussen luchten en opschudden. Na die periode koop je een nieuwe. En opnieuw ga je dan het beste hoofdkussen aanschaffen. Want je nachtrust is je uiteraard heilig. Het beste hoofdkussen kopen is dus niet iedereen binnen je gezin hetzelfde kussen van de winkel meenemen. Het beste hoofdkussen aanschaffen vraagt om maatwerk.