Selecteer een pagina

Heb je een klus waarvoor je een rolsteiger nodig hebt, zoals een verbouwing? Of wil je gewoon weten hoe je zo’n ding moet bouwen zodat je in de toekomst zelf aan de slag kan? Lees dan snel verder, want in dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je een rolsteiger opbouwt. Op deze manier ben je binnen mum van tijd klaar voor welke klus je ook moet klaren.

Pak de rolsteiger uit

Stap één is het uitpakken van de rolsteiger. Alle onderdelen van de steiger moeten uit de doos gehaald worden en naast elkaar gelegd worden. Zorg ervoor dat je niet te snel bent en fouten maakt, want dit kan later tot problemen leiden. Op deze manier weet je ook welke onderdelen erbij horen.

Inspecteer of alle onderdelen aanwezig zijn

Controleer of alle delen aanwezig zijn en of er geen beschadigingen zijn. Als er iets mankeert, raadpleeg dan de handleiding of neem contact op met de leverancier. Dit is belangrijk, want anders kan de rolsteiger niet goed in elkaar gezet worden en is er een verhoogd risico op ongelukken.

Bouw de rolsteiger op

Stap drie is het opbouwen van de rolsteiger zelf. Dit doe je door de onderdelen volgens de handleiding in elkaar te zetten. Het is van belang dat je goed oplet en elk onderdeel stevig vastzet, want anders is de steiger niet veilig. Als je twijfelt, vraag dan iemand anders om je te helpen of kijk een video tutorial op YouTube. Daarbij begint het opbouwen van de rolsteiger met het plaatsen van de poten. Deze vormen immers het fundament van de rolsteiger. Om dit gemakkelijker te maken kan je een heftruck huren in Turnhout.

Test of de rolsteiger functioneert

Zodra de rolsteiger staat, is het tijd voor de laatste stap: het testen van de rolsteiger. Zet de rolsteiger eerst op een vlakke ondergrond en klim dan naar boven. Let goed op of alles stevig zit vast en of er geen wiebelende onderdelen zijn. Als alles in orde is, kan je aan de slag met de klus.
Al met al is het niet moeilijk om een rolsteiger op te bouwen. Als je de bovenstaande stappen volgt, lukt het zeker weten. Nu je weet hoe je een rolsteiger op moet bouwen, is het tijd om aan de slag te gaan. Wil jij graag een rolsteiger huren nu je weet hoe makkelijk dit is? Neem dan zeker een kijkje bij bijvoorbeeld Spapensverhuur Turnhout om dit snel geregeld te hebben. We hopen dat dit artikel je geholpen heeft en wensen je veel succes met het opbouwen van de steiger.