Selecteer een pagina

De winter is voor veel mensen een minder gezellige tijd qua het weer. Feestdagen zijn er genoeg om gezellig bij elkaar te komen. Het weer is alleen grimmig in deze periode. Maar hoe zorg je er nou voor dat het gezellig wordt in deze tijd? Hier geven wij je een aantal tips voor.

Zorg voor een mooie decoratie

Door het huis te decoreren maak je het automatisch al gezelliger. Natuurlijk moet je wel de juiste decoratie hebben. In december kan je je huis gaan versieren voor Sinterklaas en/of Kerst. Deze twee feestdagen zijn voor de meeste mensen de gezelligste tijd van het jaar, omdat je dan samen komt met familie en elkaar cadeaus kan geven. De groene en rode kleuren die veel bij kerst gebruikt worden geven een vrolijke sfeer af in het grijze en witte landschap van de winter.

Kies de juiste muziek

Elk seizoen heeft zo zijn eigen muziek wat de juiste sfeer brengt. De zomer heeft bijvoorbeeld muziek wat erg vrolijk klinkt, de winter heeft veel kerstmuziek en tegen het einde van de winter wordt er in het zuiden vooral carnavalsmuziek gedraaid. Probeer ervoor te zorgen dat je de muziek afstemt op het seizoen. Zomermuziek in de winter draaien kan ook een gezellige sfeer brengen. Door dit soort muziek te draaien krijgen veel mensen al weer zin in de zomer.

Gebruik van een open haard

Misschien wel hét product om het gezellig te maken in huis tijdens de winter: een open haard. Je kan hier ‘s avonds na het diner met zijn allen omheen zitten en genieten van de warmte die het afstoot. Het is ook een ideale plek om naast te gaan zitten en van de warmte genieten, tijdens het lezen van een boek, of tijdens drinken van een heerlijk glas warme chocolademelk met slagroom of marshmallows. Natuurlijk heb je hier hout voor nodig. Wil je bijvoorbeeld niet iedere keer naar de winkel om nieuwe zakken hout te halen? Kijk dan eens op de website van Golden Flame. Zij leveren FSC-gekeurd openhaardhout in grote hoeveelheden. Hierdoor ben je verzekerd van een lange, gezellige tijd bij een open haard met vrienden en familie.