Selecteer een pagina

De batterij is natuurlijk een erg belangrijk onderdeel van de e-bike. Het is dan ook belangrijk dat je voorzichtig met de accu omgaat. Door de e-bike op de juiste manier op te laden, kan je de levensduur verlengen en kun je langer gebruik maken van je e-bike. Er zijn twee manieren om een e-bike op te laden. Zo kun je er voor kiezen om de accu uit de fiets te halen of de accu op te laden terwijl deze nog in de fiets zit.

Het opladen van de accu

Zodra je de accu van de e-bike wilt opladen, is het belangrijk dat de sleutelschakelaar altijd op “uit” staat. Vervolgens is het belangrijk dat je eerst de stekker aansluit op de batterij en deze daarna pas in het stopcontact steekt. Ook dient de batterij in natuurlijke houding opgeladen te worden zoals deze ook in de fiets bevestigd zit en zeker niet ondersteboven. De accu wordt geleverd met een specifiek laadsnoer, gebruik nooit een andere oplader dan de origineel geleverde. De beste verzorging voor je e-bike is belangrijk. Het is dan ook niet aan te raden om de gehele batterij in een keer te gebruiken. Indien er nog 10% of 15% batterij over is, is het aan te raden om de batterij op te laden. Het beste is om de accu op te laden op kamertemperatuur. Fiets met regelmaat een rondje met je e-bike zodat de accu geen spanning verliest. Na het opladen is het belangrijk dat je weer eerst de stekker uit het stopcontact haalt en daarna pas de oplader uit de accu.

Op zoek naar een e-bike of heeft je e-bike een onderhoudsbeurt nodig?

Carl Veeke Tweewielers is specialist in de verkoop en het onderhoud van elektrische fietsen, met andere woorden e-bikes. De e-bike collectie bestaat uit verschillende merken. Carl Veeke Tweewielers helpt erg graag met de aanschaf van welke e-bike dan ook. Zelfs als de e-bike niet binnen de collectie te vinden is. Een e-bike is niet zomaar een aankoop. Het is dan ook belangrijk dat jij de e-bike kiest die bij jou past.