Selecteer een pagina

Sluit het slot niet meer goed? Of heb je een ander probleem met je slot? Een slotenmaker kan je helpen bepalen wat er precies gebeurd is en wat er gedaan moet worden om het slot weer te repareren. Het kan ook zijn dat het slot vervangen moet worden, als dat goedkoper blijkt te zijn dan het te repareren. Hieronder lees je over de mogelijkheden en waar je precies een slotenmaker voor kunt inschakelen

Slot kapot: wat nu!?

Stel dat het slot kapot is: wat kun je doen? Sloten repareren of herstellen. Het is belangrijk dat je de slotenmaker laat vaststellen wat er precies mis is. Dat vormt de basis voor elke reparatie of vervanging en natuurlijk krijg je een vrijblijvende prijsopgave. Hier zijn drie dingen die kunnen gebeuren:

1.      Het slot sluit niet meer

Sluit het slot niet meer goed? Dit heeft meestal te maken met de slotplaat en de nachtschoot (of dagschoot). Ze passen niet meer op elkaar. Dit heeft tot gevolg dat het slot niet gemakkelijk meer sluit. Of het sluit nog wel, maar opent te gemakkelijk. In beide gevallen is het verstandig het slot te repareren en te repareren.

2.      De deurkruk zit los

Zit de deurkruk op de deur los? In principe is er geen probleem met de sloten. Het betekent echter wel dat het niet meer mogelijk is ze goed te gebruiken. Ook kun je een deur moeilijker openen en sluiten. Daarom is het verstandig het door een slotenmaker te laten nakijken.

3.      De cilinder van het slot draait

Heb je gemerkt dat de cilinder draaide toen je de deur probeerde te vergrendelen? De schroefpen is gebroken of zit los, waardoor de cilinder niet in de juiste stand kan blijven staan. Dit deel van het slot is gemakkelijk te repareren, zodat het weer zonder problemen gebruikt kan worden.