Selecteer een pagina

Een onvergetelijk kans natuurlijk, als je voor een jaar naar het buitenland gaat om high school te volgen in Amerika. Bedoel wie wilt dit nou niet. Alleen velen durven de stap niet te zetten. Hoe gaaf dat jij dan kan zeggen dat jij het avontuur wel aandurfde. Het is natuurlijk een hele grote stap waar je wel goed over na moet denken. Je vertrekt niet zomaar even voor een heel jaar. Denk hier goed over na en bespreek dit ook altijd met je ouders. Maar hoe moet je het nou je ouders vertellen dat je dit plan hebt? 

Bedenk eerst zelf goed waarom je wilt gaan

Het is niet iets wat je zomaar gaat doen. Het is een keuze waar je goed over na moet denken. Je laat namelijk alles achter en komt voor een nieuwe omgeving te staan. Het is dan dus ook belangrijk dat je sterk in je schoenen staat en er zeker van weet dat je er de volle honderd procent voor wilt gaan. Anders kan het heel erg tegen zitten. Weet je het zeker dat je wilt gaan? Dan is het belangrijk dat je dit overlegt met je ouders of voogd. Zij moeten dit weten en het is niet iets makkelijks om te vertellen. Wees zelfverzekerd over je keuze en leg ook uit waarom je een high school jaar in Amerika wilt volgen. Het kan natuurlijk zijn dat jouw ouders geschrokken zijn, omdat je dit nog nooit eerder met ze besproken hebt. Geef hun ook even de ruimte om er over na te denken. Hun kind gaat wel ver weg van eigen land zonder hun. Door goed te onderbouwen waarom je dit avontuur aan wilt gaan, zullen ze jou keuze begrijpen en zien ze dat jij er echt over nagedacht hebt.

Kom er op tijd mee

Door dit op tijd te vertellen aan je ouders, staat er geen stress op. Het is misschien ook wel een shock voor je ouders en ook zij kunnen het dan relativeren. Het is sowieso handig om dit op tijd te bespreken met je ouders, omdat er voor dit avontuur super veel geregeld moet worden wat niet binnen een dag of week kan. 

Zeg het altijd op een rustig moment dat jullie gezamenlijk bij elkaar komen

Zeg het niet tegen je ouders tussen neus en lippen door, maar ga er echt even samen voor zitten. Zo kan je het met elkaar goed bespreken. Heb je het dan goed besproken met je ouders en zijn zij er ook akkoord mee? Dan kan jij onder andere terecht bij ASSE! Zij kunnen jou helpen bij dit avontuur.