Selecteer een pagina

De zoektocht naar een nieuwe en goede vloer kan een hele opgave zijn. Wellicht ben je bekend met PVC-vloeren en wil je hier meer over weten. PVC-vloeren worden gemaakt uit kunststof, inclusief verschillende lagen ook kent de vele voordelen. Dit artikel legt uit wat een PVC-vloer is en hoe een PVC-vloer precies wordt gemaakt.

Wat is een PVC-vloer?

De afkorting PVC betekent ‘polyvinylchloride’. PVC-vloeren worden gemaakt van kunststof gemaakt uit meerdere lagen polyvinylchloride. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen, waaronder een hout en tegel look. Dit maakt het een veelzijdige vloer, passend bij ieder interieur of woonstijl.

Hoe worden PVC-vloeren gemaakt?

Een PVC-vloer wordt gemaakt uit vele verschillende materialen. De grondstoffen bestaan onder meer uit chloor en steenzout. Deze twee stoffen worden samen de stof dichloorethaan. Vervolgens worden deze gescheiden van elkaar, waardoor monomeer vinylchloride ontstaat. Het chloorwaterstofgas wordt tenslotte weer bij het proces betrokken. Polymerisatie van vinylchloride geeft kleinere moleculen en het gehele proces neemt ongeveer 10 uur in beslag. Het productieproces vindt plaats in goed afgesloten ruimtes. Aan de vloer kunnen verschillende vulstoffen worden toegevoegd, zodat de vloer een unieke uitstraling krijgt. Denk hierbij aan talk of krijt. Ook zijn de vloeren in meerdere kleuren verkrijgbaar en dit wordt mogelijk gemaakt door het toevoegen van kleurstoffen.

PVC-vloer Bergen op Zoom

Ben je op zoek naar een PVC-vloer in Bergen op zoom? PVC heeft naast de vele verschillende designs een stevige slijtlaag. De slijtlagen zijn verschillend, echter een goede en dikke slijtlaag biedt bescherming tegen slijtage. Slijtlagen kunnen variëren in dikte, zoals 0,3 mm en 2,5 mm. Ook biedt een goede PVC-vloer de nodige geluiddemping en hoef je niet altijd een ondervloer aan te schaffen. Beschik je over vloerverwarming? Dan is een PVC-vloer een goed idee, want door de warmtegeleidende en ventilerende eigenschappen is deze goed geschikt voor vloerverwarming. Het onderhoud van dit type vloer is eveneens eenvoudig, omdat je deze eens in de zoveel tijd kunt stofzuigen en dweilen. Je kunt een dergelijke vloer ook goed gebruiken in vochtige ruimtes, zoals de keuken of de badkamer.