Selecteer een pagina

Ga jij binnenkort verhuizen of moet je een woning ontruimen in Bergen op Zoom? Ben jij nieuwsgierig naar hoe jij een toekomstige verhuizing zo soepel mogelijk kan laten verlopen? Dan helpen wij jou graag verder. We bespreken de meest handige tips, zodat jij goed voorbereid bent.

Verhuisbedrijf of zelf regelen?

Voor het verhuizen zijn er in de basis twee mogelijkheden. Je kan een verhuisbedrijf inschakelen, of zelf de verhuizing regelen. Bij de eerste optie zijn er nog tal van mogelijkheden tussen wat je wel of niet zelf kunt doen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf alles in te pakken, maar wel het verhuisbedrijf de zware spullen te laten verplaatsen.

Plan vooruit

Zorg dat je van tevoren een plan maakt. Bepaal de verhuisdatum en of je misschien voor deze tijd al wat spullen kan verhuizen. Het kan slim zijn om telkens als je naar je nieuwe woning gaat voor de verhuizing, alvast wat spullen mee te nemen. Dit scheelt tijd en gesjouw op de verhuisdag.

Plan vervolgens de verhuisdag. Hoe laat begin je met laden of hoelaat is de verhuiswagen er? Dit is het startpunt. Vanuit hier is het handig om in te schatten hoeveel ritten er nodig zijn en hoelang het duurt om in en uit te laden. Reken ruim in de uren, zodat een tegenslag niet je hele planning in de war gooit. Neem in je planning ook mee met hoeveel personen je de verhuizing doet. Dit kan enorm schelen in het aantal uren.

Goed voorbereiden

Goed voorbereiden is het halve werk. Begin zelf op tijd met inpakken en schrijf op elke verhuisdoos duidelijk in welke kamer het moet komen. Zorg voor goede inpakmaterialen, zoals noppenfolie, papier, tape en grote dozen. Soms kunnen grote bananendozen handig zijn om te gebruiken. Deze kan je vinden bij je lokale supermarkt. Wellicht kunnen zij er een paar bewaren voor je.

Bereikbaar en opgeruimd

Zorg ervoor dat de dozen in je woning makkelijk te bereiken zijn en dat het verder opgeruimd is. Dit kan ongelukken voorkomen. Stel je voor dat je met een zware doos loopt en op iets gaat staan, waardoor je valt. Ook in de nieuwe woning moet er voldoende bewegingsruimte zijn. Voor de verhuisbus of vrachtwagen kan het fijn zijn als je parkeerruimte voor de deur kan regelen. Zet bijvoorbeeld 2 of drie parkeerplaatsen af. Informeer je buren vooraf, zodat zij ook weten wat de bedoeling is.