Selecteer een pagina

De laatste jaren zie je het steeds vaker toegepast worden: EPDM dakbedekking. Waar bitumen dakbedekking vroeger de norm was, zie je de laatste tijd steeds vaker dat mensen voor andere opties kiezen. Dat is niet zonder redenen. EPDM dakbedekking heeft een aantal aantrekkelijke pluspunten. Zo is deze rubbersoort waterdicht en kan het toegepast worden op zowel platte als hellende daken. Hieronder vertellen we je meer over waarom EPDM dakbedekking ook voor jouw huis een aantrekkelijke optie is.

Wat zijn de voordelen van EPDM dakbedekking?

De voornaamste reden waarom veel mensen kiezen voor EPDM dakbedekking, is het feit dat dit materiaal enorm lang mee kan gaan. Het is niet uitzonderlijk dat het tot 50 jaar mee kan gaan. Hier mee heeft het een streepje voor op de andere materialen die een dakdekker in Putten kan plaatsen. Wel is het hierbij van belang dat er gebruik gemaakt wordt van kwalitatief hoogstaande EPDM en dat de plaatsing optimaal is. Maar dat kan een professional voor je gedaan krijgen. Daarnaast is EPDM bijzonder elastisch. Of het nu ontzettend warm is of juist bijzonder koud, het materiaal zal niet scheuren als het krimpt en uitzet. Door deze elasticiteit blijft EPDM dakbedekking bovendien goed beloopbaar.

EPDM is een rubbersoort die van nature waterdicht is. Zo wordt je dak beter beschermd tegen vocht. Het kan zowel op platte als op hellende daken aangebracht worden. Het is dus een bijzonder veelzijdig materiaal. Bovendien is het een milieuvriendelijkere optie in vergelijking met andere materialen, bijvoorbeeld bitumen. EPDM kan ook zonder probleem gerecycled worden. Bovendien zul je nauwelijks tijd kwijt zijn aan het onderhoud hiervan. Kleine beschadigingen heb je zo gerepareerd. Dit materiaal kan daarnaast zonder problemen aangebracht worden over de reeds bestaande dakbedekking, zelfs als het van een ander materiaal is. Door de wortelbestendigheid is dit ook een goede optie voor groendaken.