Selecteer een pagina

De meeste daken van Nederlandse bedrijfspanden zijn bedekt met dakleer om het dak te beschermen. Het kan voorkomen dat het dakleer vervangen moet worden omdat het bijvoorbeeld versleten is. Het is dan belangrijk om dit zo snel mogelijk doen, want anders kun je last krijgen van waterschade. Bijna ieder Nederlands bedrijf kiest ervoor om een dakdekker in te schakelen, maar is het ook mogelijk om je eigen dak te bedekken?

Het bedekken van een dak is niet moeilijk

Het bedekken van een dak is niet moeilijk, maar er zijn wel veel valkuilen. Zo moet je weten welke soort dakbedekking van de beste kwaliteit is. Daarnaast moet je ook over gereedschap beschikken en op een dak willen werken. Mocht je hoogtevrees hebben, dan is het verstandig om niet je eigen dak te bedekken. Dat het bedekken van een dak vrij simpel is, heeft ermee te maken dat de nodige gereedschappen en materialen voor iedereen verkrijgbaar zijn. Houd er wel rekening mee dat een kleine fout voor veel schade kan zorgen. Veel mensen kiezen er daarom voor om een dakdekker in Schijndel in te huren.

Het is gevaarlijk werk 

Wanneer je je eigen dak wilt bedekken, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het bedekken van een dak gevaarlijk werk is. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat je op een flinke hoogte moet gaan werken. Een bedrijfspand is al snel meer dan 4 meter hoog. Een val van het dak kan dan fataal zijn en dat moet je altijd zien te voorkomen. Het is daarom verstandig om je te bevestigen aan het dak zodat je opgevangen wordt als je ten val komt. Daarnaast is het ook verstandig om handschoenen te dragen, vooral als je dakleer en lijm met een gasbrander laat hechten. 

Schakel een dakdekker in

Zoals je hebt kunnen lezen is het bedekken van een dak redelijk eenvoudig werk, maar zijn er veel valkuilen en is het bovendien gevaarlijk werk. Lijkt het je niets om zelf de materialen en gereedschappen aan te schaffen of wil je niet op een hoogte werken? Schakel dan een dakdekkersbedrijf in. Dakdekkers zijn gespecialiseerd in het onderhouden, repareren en bedekken van daken. Het inschakelen van een dakdekker kost wat geld, maar kan wel een hoop ellende voorkomen.