Selecteer een pagina

Zelfs nu we aan huis gekluisterd zitten, moeten we (gelukkig) weleens de deur uit. Ommetje met de hond. Boodschappen. Kerstkaart op de bus. En dan is het wel zo fijn als je je huis aantreft zoals je het achterliet. Want elke 10 minuten is er een inbraak in Nederland, óók in deze tijden. We geven 4 tips om je woning te beveiligen, waaronder een slim alarm in huis halen.

1. Intelligent alarmsysteem

Dieven worden steeds slimmer – daarom is een slim alarm een goed idee. Deze schakelt automatisch in en uit, en houdt altijd een oogje in het zeil. Het systeem is 24/7 aangesloten op een virtuele alarmcentrale. Als er iemand probeert in te breken, wordt er direct een alarmmelding verstuurd per sms, telefoon of e-mail – naar zowel jou als je aangegeven contactpersonen. Zo zijn je spullen dag en nacht beschermd, zonder dat je er enig omkijken naar hebt.

Ook fijn: zo’n systeem is huisdiervriendelijk en gewoon te bedienen via een app op je mobiel. Als je je abonneert op een slimme alarmservice is je huis al vanaf €14,95 per maand beveiligd (Veilig Wonen-pakket). Bovendien krijg je daar een gratis rioolservice bij. Hiermee ben je 24/7 verzekerd van professionele hulp bij een afvoer- of rioolverstopping: bel de rioolservice en dan komt een specialist zo snel mogelijk de verstopping verhelpen.

2. Let op de voordeur…

Meer dan de helft van de inbraken vindt plaats via een van de buitendeuren. Het is daarom belangrijk om te kijken hoe je deze extra goed kunt beveiligen. Flipperen, de voordeur intrappen of forceren zijn methodes die dieven vaak gebruiken. Maar met het monteren van een meerpuntsslot maak je het ze al een stuk lastiger. Deze zorgt dat je de deur op meerdere plekken op slot kunt draaien. En daar hoef je geen extra sleutel voor te laten maken.

Ook een anti-inbraakstrip helpt. Dankzij deze strip is de sluitnaad niet meer zichtbaar aan de buitenzijde, waardoor flipperen of de deur forceren niet meer gaat. Heb je de smaak te pakken? Monteer dan ook gelijk een veiligheidscilinder. Zo beveilig je je woning tegen openpikken, de slagmethode, de kerntrekmethode en de breekmethode.

3. … en de achterdeur

Denk ook aan de achterdeuren. Deze zijn extra inbraakgevoelig: omdat de scharnieren aan de buitenkant zitten, zijn de deuren makkelijker te openen. Bovendien kunnen inbrekers hier vaak ongestoord hun gang gaan omdat ze meer privacy hebben – door een heg, tuin, schutting of slechte verlichting zijn indringers een stuk minder zichtbaar. Met een dievenklauw verklein je de kans op een inbraak via je achterdeur en wordt het een stuk moeilijk om de pennen uit de deurscharnieren te tikken.

4. Bespieden maar

Wees extra voorzichtig met vreemden aan de deur, ook als ze claimen van een goed doel te zijn. Laat mensen met mooie praatjes niet zomaar binnen. Met een deurspion en een kierstandhouder kun je voorkomen dat je inbrekers per ongeluk binnenlaat, of dat ze zichzelf binnenlaten.