Selecteer een pagina

Een mooie fotolijst van hoge kwaliteit is onmisbaar in een sfeervol interieur. Vooral als je de muren van jouw woning wil laten opvallen. Schilderijen, mooie posters en foto’s zijn vaak echte eyecatchers en kunnen je hele inrichting een extra boost geven. Op het gebied van fotolijsten zijn er natuurlijk ontzettend veel verschillende opties. Er zijn brede lijsten met grote afmetingen maar ook een subtiel, kleiner lijstje is leuk om te hebben. De afwisseling is natuurlijk ontzettend leuk. In dit artikel lees je alles over de verschillende opties en met name over de passe-partouts.

Passe-partouts, wat zijn dat precies?

Kort gezegd is een passe-partout eigenlijk een extra lijstje voor een schilderij of een foto. De passe-partout zorgt ervoor dat het belangrijke, de foto of het schilderij, beter naar voren komt. Het materiaal dat wordt gebruikt voor een passe-partouts is vaak karton. In dit karton wordt dan vaak een rechthoekige vorm gesneden. Het kan ook zo zijn dat de snijvorm een ovaal is of een cirkel. Dit is zeker niet ongebruikelijk. De passe-partout in combinatie met een mooie fotolijst zorgt ervoor dat je foto echt een blikvanger wordt.

De passe-partouts zijn ideaal wanneer je een foto hebt met een afwijkende grootte. Er valt een klein stukje van je foto weg, maar de combinatie van de passe-partout en de foto zorgt uiteindelijk voor een mooi geheel. Daarnaast helpt de kartonnen rand ook bij de versteviging van de foto. Iedere foto past zo in een lijst. Perfect als je die fotomuur nog eens wil realiseren.

De prijzen

Het voordeel van een passe-partout is ook dat het helemaal niet prijzig hoeft te zijn. Als voorbeeld kun je op de website van Lijstentoko heel gemakkelijk een passe-partout kopen vanaf €2,99. Daarbij hebben zij ook een heel uitgebreid assortiment met passe-partouts in veel verschillende maten. Sterker nog; voor iedere maat fotolijst is er een passende passe-partout beschikbaar. Je kunt bij Lijstentoko altijd terecht voor de perfecte passe-partouts en andere fotolijstjes. Daarbij is er op de site van Lijstentoko een handig schema te vinden. In dit schema kun je precies herleiden welke passe-partout qua maat bij welke foto past. Dit overzicht is op basis van centimeters.

Dierbare foto’s verdienen een mooie rand

Je favoriete foto’s hebben recht op een mooi plekje. Het is een ontzettend fijn gevoel als je de tijd neemt om je mooie herinneringen op te halen aan de hand van je foto’s. Een fijne herinnering moet mooi worden weergegeven en dat kan natuurlijk met een fotolijstje en bijpassende passe-partout. De passe-partouts zijn daarnaast ook nog eens in verschillende kleuren te verkrijgen en heel gemakkelijk in gebruik.