Selecteer een pagina

Er zijn heel wat mensen die de voordelen wel inzien van een tweede woning in Spanje. Het is een heerlijke plek om zelf je vakantie te vieren en de momenten dat je er zelf niet zit, kan je de woning verhuren. Maar hoe pak je dit verhuren van de woning nu het beste aan? Dat lees je in dit artikel. Lees dus zeker even verder als je wilt weten hoe dit allemaal werkt zodat er niks misgaat. Een huis kopen in Estepona, kan bij Excellent Marbella!

Voor hoelang wil je de woning verhuren? 

Voordat je de woning kunt verhuren, moet je bepalen of de verhuur voor korte of lange termijn gaat zijn. Wanneer je kiest voor korte termijn houdt dat in dat het korter is dan één maand. Bij lange termijn is het langer dan één maand. Voor beide opties gelden weer andere regels en daarom is het van belang te bepalen voor welke optie je gaat. 

Het registreren van de huurders

De huurders die tijdelijk in de woning komen moeten altijd geregistreerd worden bij de Guardia Civil of de Policia Nacional. Je kan deze taak zelf op je nemen of je laat dit doen door een bureau wat voor jou ook de verhuur van het huis doet. De dingen die je nodig hebt zijn: voor- en achternamen, een referentie identiteitsdocument (zoals een documentnummer), geboortedatum, geslacht, nationaliteit en de data van bezetting. 

Het aanvragen van een vergunning

Voordat je de woning mag verhuren, moet je een vergunning aanvragen. Hiervoor dien je een aanvraagformulier in bij het plaatselijk gemeentehuis of de dichtsbijzijnde toerisme-afdeling. Het formulier heet in het Spaans ‘declaración responsable’. Ook moet het huis voldoen aan basisvoorzieningen als je het wilt verhuren. Denk aan een verbanddoos, een klachtenboek, een verwarmingssysteem en ga zo nog maar even door.