Selecteer een pagina

Ben je jouw huis aan het verbouwen of ben je net verhuisd en moeten er veel nieuwe dingen inkomen? Dan kan het zo zijn dat je de leidingen moet verleggen. Dit klusje is niet voor iedereen weggelegd en daarom kan je er dan het beste voor kiezen om een loodgieter te bellen. Maar waarom moet je leidingen verleggen en hoe kan je dit zelf doen?

Waarom de leidingen verleggen?

Wanneer je aan het verbouwen bent in je huis of je gaat verhuizen en je wilt bepaalde dingen anders, kan het voorkomen dat je de leidingen moet gaan verleggen. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe badkamer in het huis wilt hebben of een nieuwe keuken, komt dit vaak voor. Je wilt dan namelijk de wastafel ergens anders hebben en niet meer op de oude plek. Dit kan natuurlijk niet zomaar geplaatst worden en daarvoor moeten natuurlijk de leidingen verlegd worden. Het verstandig om dit van tevoren goed te bekijken en hier goed over na te denken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Zelf de leidingen gaan verleggen

Wanneer je zelf erg handig bent, kan je er natuurlijk voor kiezen om zelf de leidingen te gaan verleggen. Wanneer je denkt dat jij je hier prima mee gaat redden is dat natuurlijk erg makkelijk. Wanneer je er toch niet helemaal zeker van bent, kan je er natuurlijk altijd voor kiezen om een loodgieter in te schakelen. Hieronder lees je hoe jezelf leidingen kan gaan verleggen.

Stap 1: Misschien is dit wel de allerbelangrijkste stap en dat is wanneer je gaat beginnen je van tevoren goed controleert of je alles hebt afgesloten. Wanneer je namelijk vergeet de hoofdkraan uit te zetten, kan je veel meer schade aan gaan richten dan je wilt. 

Stap 2: Wanneer je al het water uit de leidingen hebt laten lopen kan je echt gaan beginnen. Je moet eerst goed kijken wat er moet gebeuren en daarna kan je ze gaan verbinden met elkaar.

Stap 3: Wanneer je de leidingen gaat koppen is het belangrijk dat je van zo weinig mogelijk koppelingen gebruik maakt. 

Stap 4: Wanneer je alles aan elkaar vast hebt gemaakt is het belangrijk dat je goed gaat controleren. Je moet het water dan weer even door de leidingen laten lopen en zo kan je direct zien of het goed is gegaan of niet. Zo kan je er namelijk nog bij wanneer het niet goed is gegaan.Bron: https://loodgietersvlaardingen.nl/