Selecteer een pagina

Een lekkage opsporen in huis is niet altijd even makkelijk. Meestal is een lekkage pas zichtbaar  wanneer de lekkage al een tijdje speelt. In het geval dat een waterleiding scheurt of breekt, begint er  vocht langs de leiding te lopen. Langzaamaan ontsnapt er water uit de leiding. Doordat dit het proces  meestal vrij langzaam gaat, ontdekt u de vocht of schimmelplek pas veel later. Een lekkage wordt dus  vaak pas ontdekt als de gevolgen zichtbaar zijn. Hieronder leest u meer over een lekkage opsporen.  

Tips voor de lekkage opsporen 

Vermoedt u dat u een lekkage heeft? Hieronder een aantal tips voor een lekkage opsporen:  

1. Controleer de zichtbare leidingen 

Het eerste wat u kunt doen is het controleren van alle zichtbare leiding in en rondom uw huis. Let  hierbij op vocht, kalksporen of roest. Neem bijvoorbeeld een stuk keukenpapier om mee langs de  leidingen te gaan.  

2. Lekkage opsporen in de cv-ketel 

Een lekkage kan ook in de cv-ketel zitten. U kunt dit controleren door de waterdruk bij de  manometer te bekijken. Als de druk tussen de 1,8 en 2,1 ligt, dan is het goed en heeft u geen lekkage  aan uw cv-ketel. Is de druk lager of hoger? Dan heeft u te maken met drukverlies. U dient de radiator  te ontluchten en de cv-ketel bij te vullen. Controleer vervolgens op nieuw de druk. Is het nog steeds  niet tussen de 1,8 en 2,1, dan is het raadzaam om uw leidingen, radiatoren en verdelen te  controleren op lekkages. Ziet u deze niet, dan kunt u hiervoor een lekdetectie specialist voor  inschakelen.  

3. Een lekkage opsporen in de weggewerkte waterleidingen  

Heeft u bepaalde waterleiding die weggewerkt zijn in huis. Dan kan het voorkomen dat hier een  lekkage ontstaat. Een lekkage opsporen is dan vrijwel onmogelijk voor u. Hiervoor dient u een  lekdetectie specialist in te schakelen. Deze kan met speciale apparatuur de lekkage opsporen zonder  dat hij uw muur moet openbreken.  

Laat de specialist uw lekkage opsporen  

Heeft u de zichtbare leidingen en de cv-ketel gecontroleerd, maar kunt u de lekkage niet met het  blote oog ontdekken? Schakel dat de lekdetectie specialist in. De specialisten van otl-lekdetectie  hebben uw lek snel opgespoord en kunnen het vervolgens snel en effectief voor u repareren. Zo voorkomt u vervolgschade in of rond uw huis.