Selecteer een pagina

Is de betonvloer in je garage ook helemaal af? Ben je op zoek naar een goede afwerking van de vloer, zodat deze een geheel nieuwe uitstraling krijgt? Dan is een vloercoating wellicht een goede oplossing. Een vloercoating is een slijtvaste afwerking die over een bestaande vloer wordt aangebracht. De coating zorgt voor een hygiënische, makkelijk te onderhouden vloer met een moderne uitstraling. Daarnaast zijn er verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar, zodat je de vloer geheel in eigen stijl af kunt werken.

Coaten of impregneren 

Betonvloeren kun je uitstekend een nieuwe look geven. Dat kun je doen door deze te impregneren of te coaten. Bij het impregneren wordt een impregneermiddel over de bestaande vloer gebracht. De huidige vloer blijft dan zichtbaar, maar wordt van binnenuit beschermd. Met een impregneermiddel maak je de vloer vloeistofdicht en wordt deze beschermd tegen stof en vuil. Een vloercoating is een geheel nieuwe laag die over de vloer wordt aangebracht. Je creëert dus een nieuwe uitstraling en de vloer is dankzij de coating waterdicht en goed beschermd. Je creëert een naadloze hygiënische vloer die makkelijk schoon te maken is.

De betonvloer renoveren

Bij de renovatie van een betonnen vloer wordt vaak een vloercoating ingezet. Deze oplossing is een stuk goedkoper dan het storten van een nieuwe vloer en de vloer is direct helemaal netjes afgewerkt. Voordat de vloer gecoat kan worden, zal deze eerst stofvrij en vetvrij gemaakt moeten worden. Ook dient de grond geëgaliseerd en gerepareerd te worden. Wanneer de vloer mooi egaal is, kan er een grondering worden aangebracht voor het beste resultaat. Als deze goed droog is, kan de coating worden aangebracht. De coating zorgt ervoor dat de vloer keurig netjes afgewerkt wordt en er weer jaren tegenaan kan.

Het onderhoud van een gecoate vloer

Een gecoate vloer onderhouden is niet erg moeilijk. Het is aan te raden een gecoate vloer eerst goed te reinigen alvorens deze in gebruik genomen wordt. Dat kan op dezelfde manier als de reguliere reiniging. Dankzij de naadloze afwerking, blijft er geen stof of vuil achter in naden of hoekjes en kun je met een stofzuiger de vloer stofvrij maken. Hierna kun je met een speciaal reinigingsproduct voor vloercoating de vloer dweilen. Ga hierna nog even met schoon water over de vloer heen om het beste resultaat te bereiken. Binnen korte tijd kun je jouw nieuwe vloer in gebruik nemen en volop genieten van jouw nieuwe hippe betonvloer.