Selecteer een pagina

De huizenmarkt wordt steeds krapper en een verkoopmakelaar rekent normaal gesproken toch een behoorlijk bedrag voor het verkopen van een woning. De verkoop van je woning kun je uiteraard ook zelf verzorgen door direct te verkopen aan Bagro Vastgoed of zelf de verkoop aan particulieren te organiseren. Het maken van goede interieurfoto’s is dan zeer belangrijk. We geven in dit artikel een aantal tips. 

Houd het interieur van je huis neutraal

Iedereen richt zijn woning in volgens zijn eigen smaak. Hierdoor zul je waarschijnlijk ook de nodige persoonlijke spullen en andere accessoires hebben staan. Dit zorgt ervoor dat jij je thuis voelt, alleen dat geldt niet voor iedereen. Smaken verschillen namelijk heel erg. Een bepaalde interieurstijl kan ervoor zorgen dat men al afhaakt. Daarom is het belangrijk bij het maken van de foto’s je woning zo neutraal mogelijk in kaart te brengen. 

Ruim alles op

Bij het bekijken van de foto’s is het belangrijk dat je de potentiële koper het idee geeft dat ze er zo in kunnen stappen. Dit kan bijvoorbeeld door het weghalen van bepaalde meubels, zodat ze bij de foto zelf al direct kunnen bedenken hoe zij de kamer zouden inrichten. Hierbij kun je ook denken aan het leeghalen van de badkamer, toilet en de keuken. 

Goede foto’s maken

De woning kan echter wel helemaal klaar zijn voor een bezichtiging of een goede foto. De foto zelf zal echter ook nog goed gemaakt moeten worden. De hoek hierin is dus ook bepalend. Bij het maken van de foto is het bijvoorbeeld aan te raden iets door je knieën te gaan, zodat een zo groot mogelijk gedeelte van je woning op de foto kan worden geplaatst. Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk je mooiste en sterkste punten voor je woning naar voren te laten komen. De foto’s moeten er namelijk voor zorgen dat de potentiële kopers een bezichtiging willen inplannen, zodat je de verkoop daar kan afronden. Als deze niet goed zijn, zullen ze dus ook eerder afhaken en nooit een bezichtiging inplannen.