Selecteer een pagina

Het lappen van de ramen is voor veel mensen een vervelende klus. Het kost een hoop tijd en vraagt veel energie van je. Veel mensen stellen deze klus het liefst zo lang mogelijk uit. Het wassen van jouw glazen moet je regelmatig doen en het is een klus die je zal moeten doen. De ramen worden snel vies door de regen, zand en meegenomen zand. Daarom moet je de glazen wassen. Ben jij nog opzoek naar een glazenwasser in Breda? Avital schoonmaak staat dan voor je klaar! Wil je de glazen zelf gaan wassen? Lees dan dit artikel verder voor een streeploos resultaat.

Wanneer is het tijd om de glazen te wassen?

Je zult het vast wel gemerkt hebben, dat de ramen snel vies worden. De buitenkant van de ramen worden het meest en het snelst viest. De buitenkant kan vies worden door uitlaatgassen, zand en vogelpoep. Dit is vies en wil je zo snel mogelijk van de ramen af hebben. Ook de binnenkant van de ramen kunnen vies worden. Je krijgt al snel vingerafdrukken op de ramen te zien door vette vingers. Er is niet een bepaalde tijd wanneer je de ramen moet schoonmaken. De een vindt het fijn als de ramen altijd schoon zijn en de ander interesseert het misschien niet zoveel. Het wordt aangeraden om één keer in de zes weken de buitenkant van je ramen schoon te maken. Het wordt aangeraden om de binnenkant eens in de vier maanden schoon te maken. Als er in huis gerookt wordt, wordt het aangeraden om de binnenkant van de ramen vaker schoon te maken. Maak de ramen dan een keer per maand schoon. Zo voorkom je dat het vuil ophoopt. 

Waarom moet je je ramen lappen?

Het is niet goed voor het glas om de ramen niet te wassen. Je krijgt dan aanslag op het glas. De kans is groot dat er dan een kalklaag op het glas verschijnt. Dit is niet hygiënisch en is dus belangrijk om te voorkomen. De kalkaanslag is ook moeilijk om te verwijderen. Maak je ramen dus eens in de tijd schoon. 

Hoe maak je de ramen schoon zonder strepen?

Het belangrijkste is dat je goed materiaal gebruikt. Gebruik ook schoonmaakazijn in plaats van schoonmaakmiddelen. Het is belangrijk dat je eerst met een zachte doek de ramen afdoet met een beetje schoonmaakmiddel. Hierdoor ontvet je het raam en zal je gemakkelijker met de trekker over het raam kunnen gaan. Maak vervolgens de randen van de kozijnen droog. Zorg er dan ook voor dat je een trekker hebt met een goede rubberen rand. Anders zul je strepen zien. Trek de ramen met een zigzaggende beweging naar beneden. Zo zullen jouw ramen weer spik en span schoon zijn zonder strepen.