Selecteer een pagina

Een salontafel is het middelpunt van elke woonkamer en het is een van de belangrijkste meubels die je kunt kopen. Aangezien het waarschijnlijk voor altijd in je woonkamer zal blijven staan, moet je ervoor zorgen dat je er een kiest die niet alleen mooi is, maar ook goed gemaakt en functioneel. Hier zijn vijf tips die je helpen bij het kiezen van een salontafel.

1. Bedenk welk formaat je wilt

Hoe mooi je salontafel ook is, het is nutteloos als het niet in je ruimte past. Voordat je begint met winkelen, is het verstandig om je kamer op te meten en te overwegen of je een extra grote salontafel wilt of een die de lege ruimte opvult. Zorg er wel voor dat er geen hoeken zijn afgesneden: je wilt niet eindigen met een klein meubelstuk dat in de schaduw staat van massieve muren!

2. Kies het juiste materiaal

Een salontafel is meer dan alleen een aantrekkelijk accentstuk; het is vaak het middelpunt van elke woonkamer. Dat betekent dat het een aanvulling moet zijn op je bestaande inrichting. Daarom is het zorgvuldig kiezen van materialen zo belangrijk. Houten tafels passen bijvoorbeeld in bijna elke ontwerpstijl, terwijl glazen en metalen tafels de neiging hebben om op te vallen. Als je op zoek bent naar iets eenvoudigs, maar strak, is marmer of graniet wellicht de beste keuze.

3. Ga voor iets wat binnen je budget past

Voor de meeste mensen is de prijs een van, zo niet DE belangrijkste factor bij het kiezen van een salontafel. Als je het voor je eigen huis koopt, ga dan voor iets wat binnen je budget past. Je wilt niet te veel uitgeven aan iets wat het niet waard is, en nog belangrijker, je wilt er geen spijt van hebben.

4. Denk na over de stijl

Er zijn veel verschillende stijlen salontafels. De stijl die je kiest, moet afhangen van je esthetiek en hoe je wilt dat je woonkamer eruitziet. Tegenwoordig zijn industriele salontafels een trend. Industriele salontafels zijn geweldig voor kleine ruimtes omdat ze minder ruimte innemen dan andere soorten tafels, maar ze hebben nog steeds voldoende ruimte voor boeken en tijdschriften.

5. Heb je gedacht aan opbergmogelijkheden?

Een salontafel met opbergmogelijkheden kan helpen om je ruimte netjes en opgeruimd te houden. Als alternatief kun je een bijzettafel of consoletafel gebruiken als extra plek voor het opbergen van zaken als sleutels, afstandsbedieningen en zelfs portemonnees. Dit helpt ook om rommel weg te houden van de belangrijkste zithoek.