Selecteer een pagina

Garage inrichten

Heb je een nieuwe garage gebouwd of ga je de huidige berging/garage renoveren? Dan wil je de ruimte zo efficiënt mogelijk gebruiken natuurlijk.

Een belangrijk onderdeel van de garage, dat is de garagedeur of de deuren. Welke garagedeuren ga jij kiezen? Ga je voor traditioneel of toch voor de wat modernere deur? Er zijn veel mogelijkheden op dit gebied. Denk er dus van te voren goed over na.

Wil je wat ideeën op doen of inspiratie creëren? Zoek dan maar eens op garagedeur kopen in Hoeven. Via garagedeur kopen Hoeven kom je al snel EDB Bakx tegen. Zij hebben een zeer breed assortiment aan garagedeuren. Zij kunnen je ook voorzien van het beste advies en tips voor jouw specifieke situatie.

Benieuwd welke garagedeuren er zoal zijn? Hieronder lichten we er een aantal uit.

Klassieke metalen garagedeur

Om te beginnen is er de metalen garagedeur. Deze deur schuif je als het ware naar boven toe en ligt vervolgens tegen het plafond aan.

Houten openslaande garagedeuren

De houten openslaande garagedeuren vindt ik persoonlijk een mooie optie. Het komt wat sierlijker over dan de bovengenoemde naar boven klappende metalen deur. Met twee openslaande deuren heb je ook het voordeel dat je niet altijd je gehele garage open hebt zeg maar. En je loopt met deze openslaande deuren veel makkelijker even in en uit zonder de complete deur weg te hoeven klappen.

Een ander voordeel van deze deuren is dat ze dus geen ruimte wegnemen aan de bovenkant van je garage. De deur die je naar boven klapt doet dat wel.

Elektrische deuren

Tegenwoordig is er ook een breed assortiment aan elektrische garagedeuren. Deze deuren kun je krijgen in de variant die openslaat naar buiten toe maar ook in de variant van de roldeur naar boven toe. Het makkelijke van deze elektrische deuren is dat je ze al kunt openen vanaf de auto als je aan komt rijden. Je hoeft dus niet eerst uit te stappen om de deuren te openen.

De vorm

Je kunt de openslaande deuren in de standaard rechte uitvoering kiezen. Maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld te gaan voor deuren die aan de bovenkant rond lopen. Dit geeft een extra sierlijke uitvoering