Selecteer een pagina

Veel mensen vinden het geweldig om eens in de zoveel tijd hun huis eens flink onder handen te nemen. Diverse woonwinkels en tuincentra afstruinen op zoek naar de perfecte luie stoel, of naar die ene fenomenale pannenkoekenplant, dat is iets wat veel mensen als de ultieme activiteit zien voor op zaterdagmiddag. Niets is zo leuk als nieuwe meubels kopen om zo je huis een totaal andere stijl aan te meten. Een dure hobby, iets waar niet iedereen het budget voor heeft. Omdat de prijzen de pan uit rijzen, is het slim om voortaan niet gelijk de winkel in te duiken, maar om je oude design meubels een tweede leven te geven door een aantal trucjes. Lees hieronder hoe jij een waar kunstwerk van al je meubels kan maken door een paar simpele trucjes!

Schuren, schuren en nog eens schuren

De meeste meubels zien er niet meer mooi uit, gebruikssporen zijn duidelijk zichtbaar. Dat is logisch, want meubels zijn er nou eenmaal om te gebruiken. Er zitten waarschijnlijk krassen op en er zijn misschien hoekjes af, en ook de bekleding is niet meer zo zacht als voorheen. Je kan daarom ervoor kiezen om de meubels nieuw in de lak te zetten. Eerst moet je dan even schuren, zodat de lak gelijkmatig wordt verdeeld. Op deze manier krijg je een topresultaat. Zo worden ook de design meubels van Studio Nine Design een nieuw leven ingeblazen. Op deze manier lijken ze zo goed als nieuw en gaan ze als zoete broodjes over de toonbank. Probeer deze manier zelf uit en ontdek hoe goed jouw meubels eruit kunnen zien!

Een likje verf doet wonderen

Veel mensen zijn hun meubels al vrij snel zat, nadat ze ze hebben aangekocht. De kleur staat ze niet meer aan en het kost hen moeite om ze niet gelijk bij het grofvuil te zetten en een bordje gratis mee te nemen erbij te plaatsen. Gelukkig doen veel mensen dit net niet. Een manier om deze verveling tegen te gaan is door het voorwerp een totaal andere kleur aan te meten. Op deze manier lijkt het namelijk een totaal nieuwe meubel, terwijl je maar 20 euro kwijt bent voor gewoon een pot verf. Dat is toch de droom van iedereen? Een paar euro uitgeven, maar wel een nieuw gezicht voor in de woonkamer.