Selecteer een pagina

Er zijn veel manieren om je eetkamer in te richten en te stylen. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren als het gaat om de sfeer en het uiterlijk van de ruimte. Er zijn meerdere populaire eetkamer stijlen die je kunt overwegen als je je eigen eetkamer wilt inrichten. Een goede manier om een eetkamer snel en gemakkelijk in te richten, is door een mooie eetkamer set aan te schaffen. Wanneer je jouw eetkamer wilt veranderen, is het een goed idee om te kijken naar de verschillende eetkamer stijlen die momenteel populair zijn. Lees dus zeker verder wanneer je graag inspiratie op wilt doen. 

De traditionele stijl

Eén van de meest populaire stijlen voor de eetkamer is de traditionele stijl. Dit betekent vaak dat de eetkamer een formele en relatief klassieke uitstraling heeft. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van rijke materialen zoals hout, marmer en leer. Meubels in deze stijl zijn vaak zwaar en robuust. Ook hebben deze meubels vaak gedetailleerde versieringen. De kleuren die gebruikt worden in deze stijl zijn meestal heel rijk en warm. Hierbij kun je denken aan donkerbruine, rode en gouden kleuren. Een eettafel die je vaak in de traditionele stijl terug ziet komen, is een grote houten tafel. Aan deze tafel kan het hele gezin zitten, waardoor het erg gezellig is. 

De moderne stijl

Een andere populaire stijl voor de eetkamer is de moderne stijl. Dit betekent dat de eetkamer vaak een strakke en minimalistische uitstraling heeft. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van gladde en eenvoudige vormen. In tegenstelling tot de traditionele stijl, wordt er bij de moderne stijl weinig gebruik gemaakt van versiering. Meubels in deze stijl zijn vaak gemaakt van metaal. Dit zorgt ervoor dat de meubels een erg futuristische of industriële uitstraling hebben. Bij de moderne stijl wordt er vaak gebruik gemaakt van neutrale en koele kleuren, zoals zwart, wit en grijs. Deze kleuren kunnen vaak met allerlei verschillende decoraties gecombineerd worden. Dit zorgt ervoor dat de moderne stijl ook nog huiselijk kan zijn.

De landelijke stijl

Een eetkamer met een landelijke stijl heeft vaak een erg huiselijke en rustieke uitstraling. De meubels in deze stijl zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld hout en riet. Bij de landelijke stijl is het belangrijk dat de meubels eruit zien alsof ze comfortabel zijn. Hierdoor hebben de meubels vaak ook een erg vintage look. De kleuren in deze stijl zijn meestal warm. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleuren zoals beige, bruin en groen. Ook zie je in een huis met een landelijke stijl vaak erg veel decoraties terugkomen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan mooie schilderijtjes. 

De bohemian stijl

Tot slot is de bohemian stijl de laatste jaren ook erg populair geworden. Dit houdt in dat de eetkamer een speelse en exotische uitstraling heeft. Dit resultaat wordt bereikt doordat de meubels gemaakt worden van natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld rotan en bamboe. Een ander kenmerk van de meubels in de bohemian stijl, is dat deze vaak erg licht zijn en gemakkelijk verschoven kunnen worden. De bohemian stijl is erg opvallend doordat er voornamelijk veel gebruik gemaakt wordt van felle en opvallende kleuren, zoals bijvoorbeeld oranje, paars en geel. Hierdoor krijg je in een eetkamer met een bohemian stijl vaak snel een vakantiegevoel.