Selecteer een pagina

In je eigen woning kunnen er allerlei vervelende situaties ontstaan die je het liefst zo snel mogelijk opgelost wilt hebben. Dergelijke problemen kunnen in principe in elke woning en appartement voorkomen, in dit artikelen geven wij een aantal voorbeelden en hoe je deze kunt oplossen. 

Vochtproblemen in je huis

Vochtproblemen in je huis kunnen voor schade aan je woning zorgen, ze kunnen zelfs ongezond en schadelijk zijn voor de bewoners. Wil je deze vochtproblemen in huis oplossen? Dan zul je waarschijnlijk altijd een specialist in moeten schakelen. Die beschikken over de juiste kennis, gereedschappen en materialen om de problemen op te lossen. 

Waarom pompt mijn wasmachine niet meer af?

Werkt je wasmachine ineens niet meer? Dat is erg vervelend, helemaal wanneer je midden in een programma zat. Vaak ligt het niet aan de wasmachine zelf, maar aan een verstopping van een bepaald onderdeel. Tijdens het wassen komen er veel pluisjes van de kleren af en mensen vergeten regelmatig om iets uit hun broekzak te halen. Kijk altijd als eerst of er geen vreemd voorwerp in de pluizenfilter, als dat niet het geval is controleer dan het volgende:

  • Afvoerslang is verstopt. Een voorwerp kan ook altijd in de afvoerslang blijven steken, je kan met de hand voelen of je ergens iets voelt zitten en anders kan je met een metaaldraad nakijken of er iets in zit. 
  • Verstopte kuip filter. Wanneer er bijvoorbeeld een kleine sok in de kuip filter terecht is gekomen, zal het water niet meer weg kunnen lopen. Als dit het geval is hoop ik dat de garantie nog geldt, aangezien hierbij de de wasmachine uit elkaar gehaald moet worden. 
  • Controleer de pomp. Je kan met een zaklamp of met je ogen de pomp controleren, ziet er iets in of is er bijvoorbeeld een schroefblad afgebroken? Dan moet deze vervangen worden.

Een lekkage bij je wasbak

Dit kan regelmatig gebeuren, dat er allemaal water rondom je sifon eruit begint te komen. Vaak komt dit door een gebroken sluitring (of knelring), deze drogen na verloop van jaren uit waardoor ze kunnen gaan scheuren. In principe zijn deze ringen relatief simpel te vervangen, het probleem kan echter ook aan de leidingen zelf liggen. Een monteur heeft zo gezien waar het aan ligt.