Selecteer een pagina

Ben jij aan het klussen in huis en wil je een paar wandjes mooi afwerken? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor glasvezel behang. Dit is een wat dikker behang dat de muren heel goed beschermt. Je stucwerk blijft er mooi mee, en je werkt er heel mooi kleine oneffenheden mee weg. Glasvezel behang is verkrijgbaar in heel veel uitvoeringen, maar de meest bekende is die met een ruitmotief. Welk motief je ook kiest, je werkt er heel gemakkelijk een muur mee af. Perfect voor als die nog wat korrelig is of net niet helemaal glad.

Er is ook glasvezelbehang met een geluiddempend effect. Deze zijn perfect in hele grote ruimtes waar het nogal galmt. Dit heb je vaak in nieuwbouwhuizen met grote woonkamers. Als je van een moderne inrichting houdt met maar weinig meubels en accessoires doe je er slim aan om voor geluiddempend, akoestisch glasvezel behang te kiezen. Dit maakt de ruimte veel gezelliger, simpelweg doordat het minder galmt.

Het verschil tussen glasvezel- en vliesbehang

Veel mensen denken dat glasvezelbehang en vliesbehang hetzelfde zijn, maar dat is niet het geval. Vliesbehang is namelijk papier of vinyl waar een polyester vlies op is aangebracht. Deze is bedrukt met een print, maar kun je ook als overschilderbare versie aanschaffen, bijvoorbeeld via vliesbehang.nl. Glasvezelbehang bestaat vanzelfsprekend uit glasvezels, die je kunt vergelijken met glaswol. Niet voor niets wordt aangeraden om dit behang aan te brengen met handschoenen aan, want je kunt er heel gevoelig op reageren. Het veroorzaakt soms zelfs een allergische reactie, maar meestal blijft het bij jeuk. Je moet het wel altijd overschilderen, wat bij vliesbehang niet het geval is.

Zelf behangen of uitbesteden?

Heb je nieuw glasvezel- of vliesbehang gekocht maar wil je het liever niet zelf aanbrengen? Heel begrijpelijk, want behangen is echt een kunst op zich. Er zijn maar weinig mensen zonder vakkennis die goed zijn in het aanbrengen van behang. Gelukkig kun je via de website van Glasvezelbehangers ook het aanbrengen van je vlies- of glasvezelbehang uitbesteden. Je kunt het dan aanschaffen en tegelijkertijd de optie voor het aanbrengen selecteren. Zo betaal je één alles-inclusief prijs. De behangers nemen vervolgens contact met je op om een afspraak in te plannen voor het aanbrengen van het behang.

Als ze langskomen nemen ze uiteraard alle benodigdheden mee om het behang op de muur te plakken, oftewel de lijm, kwasten, eventuele behangtafel, etc. Je hoeft dus zelf helemaal niets in huis te halen of te regelen, want deze behangers zorgen overal voor. En natuurlijk klaren ze dit klusje veel sneller dan jij dat had kunnen doen, waardoor je al binnen de kortste keren prachtig afgewerkte muren hebt!