Selecteer een pagina

Je hebt vast wel eens gehoord van ‘specialistische reiniging’. Maar wat is het precies? Wij leggen het je uit in dit artikel!

Wat is specialistische reiniging?

Specialistische reiniging omvat eigenlijk alle schoonmaakdiensten die niet onder reguliere of periodieke schoonmaak vallen. Met reguliere/periodieke schoonmaak wordt het stofzuigen, afstoffen en dweilen van een ruimte bedoeld. Laten we kijken naar enkele voorbeelden van specialistische reiniging: 

Dakgoot reinigen

Het eerste voorbeeld van specialistische reiniging is het reinigen van de dakgoot. Dit is een taak die minstens 1 keer per jaar uitgevoerd moet worden. Echter is het ook een taak waar niet iedereen op zit te wachten of de juiste materialen voor in huis heeft. Je moet immers op hoogte werken, wat niet iedereen fijn vindt. Toch is het belangrijk dat deze klus uitgevoerd wordt. Doe je dit niet, loop je namelijk het risico op overstromingen of zelfs lekkages!

Dak schoonmaken

Naast de dakgoot, is een ander voorbeeld van specialistische reinigen het dak schoonmaken. Op daken kunnen namelijk mos en algen groeien. Dit is natuurlijk geen mooi gezicht. Vaak kan dit met een hogedrukreiniger eenvoudig opgelost worden.

Graffiti verwijderen

Ook graffiti verwijderen valt onder specialistische reiniging. Sommigen zien graffiti als kunst, maar wanneer je het op je huis hebt zal je daar vast anders over denken. Het geeft namelijk een onverzorgde uitstraling. Zo snel mogelijk weghalen dus!

Gevelreinigen

Het laatste voorbeeld van specialistische reiniging is gevelreiniging. Hierbij wordt de gevel van je huis of bedrijfspand schoongespoten. Vervolgens worden vaak de voegen opnieuw met cement ingesmeerd. Het resultaat is dat je huis of kantoor er weer als nieuw uit ziet!

Specialistische reiniging uitbesteden

Al deze voorbeelden van specialistische reiniging zijn belangrijk. Echter heeft niet iedereen er de tijd, kennis of materialen voor. Daarom kun je dergelijke specialistische reiniging uitbesteden aan Ambiance Schoonmaakdiensten!