Selecteer een pagina

Je kijkt er elke dag naar en dus went het snel, maar er zijn genoeg manieren om je huiskamer een beetje op te fleuren. Zo probeer je eens wat nieuws, zodat het er weer wat beter uitziet en je een wat gezelliger plekje hebt gecreëerd. Maar wat kan je allemaal doen? Wat zijn de simpelste ingrepen voor een fraai resultaat? We zetten er een paar op een rijtje.

Planten

Door de natuur in huis te halen, krijgt je woonkamer een heel nieuw voorkomen. Je zal verbaasd zijn over wat planten kunnen doen voor het aangezicht van een woonkamer. En dat niet alleen; ze zorgen ook voor de aanmaak van zuurstof en dat geeft een wat minder droge lucht in je huis. Het is niet voor niets dat veel kantoren planten gebruiken om de sfeer en de lucht wat aangenamer te maken. Er is een ruime keuze uit planten die perfect in staat zijn om zonder al te veel onderhoud binnen goed te gedijen en dus is er ook voor iedereen wat wils. Of je nou kiest voor grote of kleine planten, er is altijd wel iets te vinden dat de sfeer in je woonkamer op slag verbeterd.

Foto’s 

Foto’s kunnen een woonkamer ook een heel ander uiterlijk geven. Een fotolijst met een dierbare afbeelding kan een heel andere lading geven aan de woonkamer. En, net als bij de planten, er is genoeg te kiezen als het gaat om fotolijsten. Je kan kiezen uit verschillende kleuren, verschillende materialen en verschillende stijlen. Welke het wordt hangt af van je smaak, maar ook de stijl van je woonkamer en de afbeelding die je wilt inlijsten. 

Sfeerverlichting

Verlichting doet ook heel veel voor de sfeer in je woonkamer. Door een setje nieuwe lampen te kopen, waan je jezelf opeens in een heel andere plek. Ook hier is een enorme keuze aan verschillende lampen en kan je je hart ophalen in de verschillende lampenwinkels. Door een wat zachtere verlichting te nemen, wordt je kamer warmer en voelt het gezelliger. Ook kan je ervoor zorgen dat je bepaalde hoeken in de kamer wat meer verlichting geeft. Misschien is het een leeshoek, of wil je juist die pas aangeschafte fotolijst uitlichten. Wat het ook wordt, nieuwe lampen geven een nieuwe sfeer.

Een vloerkleed

Een vloerkleed zorgt voor warme. Letterlijk, omdat het je koude vloer bedekt, maar ook figuurlijk. Het voelt dan ook heel knus om een vloerkleed te plaatsen in bijvoorbeeld een zithoek. Door een kleedje neer te leggen creëer je echt een speciaal plekje, waar je fijn kunt zitten. Dat kan een leeshoekje zijn, of gewoon de plek waar de bank staat en waar je lekker televisie kunt kijken.

Nieuwe kussens

Zo simpel, maar zo doeltreffend; nieuwe kussens op de bank maken van je huis een knusse, gezellige omgeving. Het zit niet alleen lekker, het geeft de bank ook een nieuw uiterlijk. Ook hier is veel te kiezen en kan je helemaal zelf bepalen welk nieuw uiterlijk je bank gaat krijgen.