Selecteer een pagina

De zomer is een tijd waarin veel mensen last krijgen van de hitte. Al valt dat dit jaar tot nu toe enorm mee. Sommige mensen weten alleen niet wat je het beste kunt doen in de zomer wanneer ze het te warm krijgen. Is dat veel koud water drinken of over je heen gooien? Dat leggen wij je allemaal uit in dit artikel.

Vermijd ijskoud water

De mens snakt bij warm weer snel naar ijskoud water. Dit heeft alleen op korte termijn profijt tijdens warm weer. Je hersenstam bevat een thermostaat die de temperatuur van je lichaam bepaalt. Wanneer je koud water drinkt merk deze thermostaat dit en zo koel je af. Dit is alleen voor een korte tijd. Om op langere tijd profijt te hebben is het beter om lauwwarme kruidenthee te drinken. Dit klinkt natuurlijk raar door iets warms te drinken tijdens warm weer, maar doordat je door de thee het warmer krijgt zal je thermostaat de temperatuur weer omlaag brengen.

Let op wat je draagt

Je kleding heeft ook een grote invloed op hoe warm je het zal hebben tijdens de hitte. Luchtige en lichte kleding zijn het beste. De beste kleding die je kunt dragen is witte kleding. Wit is namelijk de kleur die de meeste warmte afstoot. Het is zelfs beter om witte kleding te dragen dan geen kleding. Probeer ook zo min mogelijk je sokken aan te hebben als je thuis bent. Je voeten zijn namelijk samen met je nek een van de warmteregelaars in je lichaam. Dit kun je ook merken in de winter wanneer je dikke sokken aan hebt dat je het lekker warm krijgt.

Een airco aanzetten

Zit je tijdens de hitte veel liever binnen of moet je werken? Dan is het aanschaffen van een airco een goed idee. Binnenshuis kan het in de zomer ook flink warm worden. Dit kun je gemakkelijk voorkomen met een airco van bijvoorbeeld Climatic. Een airco zuigt als het ware de warme lucht op en blaast weer koele lucht uit. Naast het koelen filtert een airco de lucht ook nog eens. Zo blijft je concentratie hoog en kun je het beste werk leveren aan je baas op kantoor.