Selecteer een pagina

Tijdens een verbouwing is het verstandig om een aantal werkzaamheden zelf te doen, zo bespaar je een hoop geld en dit kun je later tijdens de verbouwing waarschijnlijk nog goed gebruiken. Er zijn een hoop producten beschikbaar met een online handleiding, ben je bijvoorbeeld bezig met het renoveren van een trap? Gebruik tijdens EAZYFIX tijdens de traprenovatie! De EAZYFIX® Premium Houtrotvuller is na vier uur al compleet uitgehard en de houtvuller  kan tot 20 mm diepte repareren.

Voorbereiding en sloopwerkzaamheden

Wij stellen altijd voor om een groot deel van het voorbereidende werk voor eigen rekening te nemen. Zo kunnen de verschillende bouwbedrijven direct aan de slag en dit bespaard hun een hoop uren. Doe dit altijd in goed overleg want niet alle bedrijven vinden dit goed. Ook het leeghalen van een woning kun je met behulp van wat vrienden prima zelf. Ben je opzoek naar een extra centje voor het verbouwingsbudget? Probeer dan enkele materialen of items te verkopen, wij bieden de keuken, bouwmaterialen en stenen altijd te koop aan voor een beperkte tijd. Wordt het binnen die tijd verkocht? Dan hebben we een extra centje wat we kunnen gebruiken tijdens de verbouwing, zo niet? Dan voeren we de rest af en hergebruiken we wat we kunnen.

Schilderen of behangen

Schilderen doen wij vaak zelf, dit omdat wij het rustgevend vinden en het kan een hoop budget besparen. Wij laten het stukwerk doen door een vakman en schilderen hier later zelf overheen. Je kunt op YouTube of Google enorm veel video’s en informatie vinden over het zelf schilderen van je huis. Het gaat over de verschillende soorten verf die je kunt gebruiken tot schildertechnieken. Vind je het eng om zelf aan te pakken? Dan kun je altijd nog een schilder inhuren en voorstellen om hem of haar een handje te helpen.

Ontwerpen van de woning

Ook het ontwerpen van de woning nemen wij graag voor eigen rekening. We proberen zoveel mogelijk materialen te hergebruiken en rijden langs enkele kringloopwinkels in de buurt voor de beste deals. We gebruiken graag verschillende houtsoorten in ons huis om de woning te voorzien van karakter, ook voorzien wij de woning van verschillende eetbare planten en kruiden.