Selecteer een pagina

Bijna iedere woningeigenaar krijgt er in zijn of haar leven wel eens mee te maken: de ellende van een verstopte riool afvoer. Als je geconfronteerd wordt met een ernstige rioolverstopping kun je natuurlijk direct een expert als DG-Riooltechniek inschakelen. Maar in veel gevallen kun je het verstopte riool ook zelf weer vrijmaken. Hoe je dit het beste kunt aanvliegen, lees je hieronder.

Probeer het gewoon eens met een rubberen ontstopper

Een prima en bewezen goede methode om een verstopt riool weer toegankelijk te maken, is de rubberen ontstopper. Dit hulpmiddel wordt in de volksmond ook wel plopper genoemd en bestaat uit een houten handvat met rubberen nap. Door de nap op een afvoerputje of de toilet opening te zetten en een paar keer hard te duwen en trekken (‘ploppen’), lukt het vaak in no time om een verstopping op te lossen. Deze aanpak is naast effectief ook voordelig, omdat je maar één keer een plopper hoeft te kopen. Veel meer dan een paar euro ben je hiervoor niet kwijt!

Of pak er een ontstoppingsveer bij

Een andere methodiek die vaak goed werkt is de ontstoppingsveer. Dit is een speciaal snoer dat je in de riolering kunt duwen om een verstopping mee weg te duwen of eruit te trekken. Met een ver kun je meer fysieke kracht zetten dan met een plopper. Mocht de ontstoppingsveer niet werken, dan zit er vaker een grotere verstopping in de rioleringsbuis en kun je het beste een specialist als DG-Riooltechniek uw ontstoppingsdienst in Breda bellen voor een snelle oplossing van het probleem.

Met middeltjes kom je vaak ook een heel eind

Wat je ten slotte ook nog kunt proberen als het riool of een afvoerputje niet meer goed doorloopt, is gebruik maken van zelfgemaakt sopje. Doe bijvoorbeeld wat soda in de afvoer en laat dit even inwerken. Vervolgens kun je hier heet water aan toevoegen. Zorg er wel goed.voor dat het water niet kookt, want anders kun je de riolering beschadigen. Naast soda met heet water kun je ook kiezen voor een azijnoplossing om de afvoer te repareren.

Een laatste tip: trap niet in het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen. Dit soort middeltjes is niet alleen slecht voor het milieu, maar kan ook vervelende allergische reactie veroorzaken. En dat is niet wat je wilt meemaken.