Selecteer een pagina

Heel veel mensen hebben last van een huisstofmijtallergie, zonder dat ze dat van zichzelf weten. Verkoudheid is dan vaak de eerste gedachte die opkomt, maar alle symptomen van een verkoudheid, kunnen ook duiden op een huisstofmijtallergie. Gelukkig is daar iets aan te doen. In dit artikel vertellen we je wat precies.

Huisstofmijt houd van gezelligheid. Gestoffeerde meubels, vloerkleden, zacht beddengoed, het zijn allemaal dingen waar de huisstofmijt graag in nestelt. De symptomen die je krijgt van een huisstofmijtallergie lijken op die van een verkoudheid. Hieronder zetten we ze even voor je op een rijtje:

  • Een verstopte neus
  • Niesbuien
  • Loopneus
  • Tranende en jeukende ogen
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Benauwdheid
  • Eczeem

Een goede slaapkamer

We schreven al dat de huisstofmijt gek is op bedden. Als je je bed verschoont kunnen de symptomen van huisstofmijtallergie dan ook erger worden. Om de huisstofmijt geen kans te geven om echt te nestelen, kun je een aantal dingen doen. Zo kun je bijvoorbeeld een natuurlijk latex matras topper kopen. Deze toppers zijn van Una Matras en ook de matrassen worden van dit materiaal gemaakt. Alle producten van Una Matras zijn anti allergeen, waardoor huisstofmijt niet, of veel minder in je matras kan nestelen.

Verder is het belangrijk dat je je beddengoed regelmatig wast. Dat kun je het beste minimaal om de twee weken doen en wassen op 60 graden. Zo gaan de mijten die op dat moment in je dekbed zitten dood. Vouw je bed ook altijd open na het slapen, zo kan je bed goed luchten overdag.

Een huis zonder mijt

Een huis zonder mijt is vrijwel onmogelijk. Toch kun je ook in de rest van je woning de dingen aanpassen. Heb je bijvoorbeeld veel tapijt liggen? Dan kun je dat het beste weghalen en vervangen door een gladde vloerbedekking, zoals laminaat. Ook Schoonmaken is belangrijk. Poets regelmatig en gebruik daarbij dan een stofzuiger met HEPA-filter.

Als laatste is het belangrijk dat je je woning altijd goed ventileert. Dit geldt voor elke ruimte in je woning. Door goed te ventileren maak je je woonruimte een stuk minder comfortabel voor de huisstofmijt.