Selecteer een pagina

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe sloten voor je huis kan dit een erg lastige klus zijn. Er is namelijk een erg groot assortiment aan sloten die het kiezen niet altijd even makkelijk maken. Elk slot heeft natuurlijk zo zijn voor- en nadelen en hieronder lees je over de verschillende sloten.

Cilindersloten

De cilindersloten zijn de meest gebruikte sloten voor het beveiligen van huizen. Er zijn heel veel verschillende soorten cilindersloten gemaakt en daardoor moet je gaan kijken welke cilindersloten het beste passen bij jouw huis en welke jou het beste lijken.

Insteekslot

Het populairste cilinderslot is toch wel het insteekslot. Deze is veilig en erg makkelijk te vervangen en wordt meestal in houten deuren gemonteerd. De insteeksloten worden over het algemeen gemonteerd met veiligheidsbeslag en profielcilinder.

Oplegslot

Wanneer we het over oplegsloten hebben zien we dit vaak voor komen in de oudere huizen. Een oplegslot bevindt zich namelijk aan de binnenkant van de deur en het kozijn. Het mechanisme van het slot wordt niet in de deur gemonteerd. Deze sloten zien we in de nieuwere huizen niet meer voorbijkomen, omdat er veel veiligere manieren zijn.

Meerpuntssluiting

Een meerpuntssluiting is een stuk veiliger doordat de sluitpunten over de lengte van de gehele deur verdeeld zijn. Met maar slecht één sleutel zorg je ervoor dat de deur op meerdere plaatsen tegelijk vergrendeld is. Wanneer je een meerpuntssluiting in je deur wilt laten monteren, kan je er het beste voor kiezen om een slotenmaker te bellen. Het is namelijk best lastig om deze te monteren.

Pensloten

Er zijn niet alleen maar cilindersloten, maar er is ook nog de mogelijkheid tot pensloten. Pensloten werken met metalen pennen in plaats van een cilinder. 

SKG-keurmerk

Wanneer je andere sloten gaat laten monteren in je huis, is het belangrijk dat je gaat kijken naar de keurmerken die de sloten hebben. Het is dan ook vooral belangrijk dat je kijkt naar het SKG-keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit is een organisatie die hang- en sluitwerk test op inbraakveiligheid. De sterkte van het keurmerk wordt aangeduid met sterren. Wanneer het slot 1 ster heeft is het slot standaard inbraak werend. Wanneer er 2 sterren worden weergegeven is het slot zwaar inbraak werend. En wanneer er 3 sterren worden aangegeven zijn het slot, de scharnieren en de cilinder en de deur inbraak werend.Bron: https://slotenmakerszoetermeer.nl/