Selecteer een pagina

Je hebt vast wel eens gehoord van een loodgieter en je weet misschien ook wel in grote lijnen wat een loodgieter allemaal doet. Maar wat doet een loodgieter nou echt en waar kan je nou echt een loodgieter voor bellen? Je leest hieronder alles over wat loodgieters doen en waar jij ze voor kan bellen!

Loodgieters kunnen je met veel klussen in huis helpen

Wanneer we het hebben over loodgieters, kunnen zij je met heel veel klussen in huis helpen. Loodgieters hebben een ontzettend breed vakgebied en dat zorgt ervoor dat zij heel veel klussen kunnen klaren. Loodgieters zijn daarom ook onmisbaar. Lees hieronder welke werkzaamheden een loodgieter allemaal kan verrichten.

De werkzaamheden van een loodgieter

Een loodgieter voert heel veel verschillende soorten werkzaamheden uit en daardoor kan het zijn dat je niet precies weet wanneer je nou een loodgieter moet bellen of juist niet. Voor onderstaande dingen kan jij zeker weten een loodgieter bellen.

Verstopte of kapotte afvoeren

Wanneer je last hebt van een verstopte afvoer, kan je ervoor kiezen om een loodgieter te bellen. Je kan natuurlijk eerst proberen om zelf je afvoer te ontstoppen, maar wanneer dit niet lukt kan je een loodgieter bellen. Zij kunnen gemakkelijk jouw afvoer weer ontstoppen. 

Sanitair vervangen en/of repareren

Wanneer het tijd is voor een nieuw toilet of een nieuwe badkamer kan een loodgieter makkelijk je sanitair vervangen. Wanneer je juist iets kapot hebt in je badkamer, kan een loodgieter dit makkelijk repareren

Installeren cv ketels en onderhouden

Wanneer je boiler of cv ketel niet meer werkt of onderhouden moet worden kan je hier een loodgieter voor bellen. Zij kunnen gemakkelijk het probleem achterhalen en je helpen met het oplossen van de problemen in je cv ketel.

Aanleggen van leidingen

Wanneer jij je keuken of badkamer aan het verbouwen bent en je wilt bepaalde dingen op andere plekken hebben, moeten de leidingen verlegd worden. Je kan er daarom voor kiezen om een loodgieter te bellen zodat de leidingen goed verlegd worden.