Selecteer een pagina

Zundert, een plaats in Noord-Brabant, misschien klein in oppervlakte en inwonertal, maar groots van naam door Vincent van Gogh en groots in woongenot. Vooral over dit laatste, kan elke makelaar in Zundert meepraten. Hieronder wordt een aantal aantrekkelijke aspecten van wonen in Zundert genoemd.

Een gezellige middag

Het centrum van Zundert is heel geschikt voor een middagje uit met het gezin. Ook voor een avondje samen uit, heeft Zundert genoeg te bieden. Het winkelaanbod in het centrum is divers. Het varieert van bekende grote winkelketens tot winkels van lokale ondernemers met hun originele of ambachtelijke producten. Even geen zin om winkels te bezoeken, maar er moet toch iets gekocht worden? Dan is er de weekmarkt, deze is er elke donderdag tot 15.30 uur. Ook de horeca, voor een drankje, een lunch of een etentje, is goed in het centrum vertegenwoordigd. Een belangrijk detail: in het centrum van Zundert is parkeren gratis.

Cultuur

Voor een romantisch avondje uit en/of voor de cultuursnuivers, zorgt de culturele stichting van Zundert dat er professionele theaterproducties in het theater te zien zijn. Denk hierbij aan de bekende namen in de wereld van cabaret en muziek. Maar ook onbekend talent, krijgt een kans zijn of haar kunsten te laten zien in het lokale theater.

Sport

Voor de sportievelingen heeft Zundert een zwembadcomplex met een binnenbad en een buitenbad. Dit zwembadcomplex organiseert zwemlessen, maar er kan ook recreatief gezwommen worden en zwemfeestje zijn natuurlijk ook mogelijk. Sommige zwemprogramma’s zijn gericht op specifieke leeftijdsgroepen. Bij het zwembad hoort een ruim parkeerterrein. Wederom geldt hier: gratis parkeren.

Scholen

Voor de leerplichtigen in Zundert is er een ruime keuze uit basisscholen met verschillende grondslagen. Er zijn basisscholen met een, in meer of mindere mate, bijbelse grondslag en er zijn openbare basisscholen. Er is één middelbare school voor VMBO tot en met Atheneum (tot leerjaar 4). In de directe omgeving van Zundert zijn meer middelbare scholen te vinden.

Wonen in Zundert

Terugkomend op het woongenot, kan worden gesteld dat de gemiddelde vraagprijs van een koopwoning in Zundert (anno 2020) tussen de €240.000 en €275.000 ligt. Er staan zowel enkele leuke appartementen als starterswoningen te koop. Het merendeel betreft mooie eengezinswoningen met tuin. De woningmarkt is continu in beweging, dus voor de meest actuele en professionele informatie, is contact met een makelaar in Zundert raadzaam.