Selecteer een pagina

Voelt jouw woonkamer een beetje krapjes aan en zou je daar graag verandering in willen brengen? Dat kan! Er zijn namelijk zat tips die jou kunnen helpen om je woonkamer optisch groter te laten lijken of daadwerkelijk groter te maken. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Werk met lichte kleuren

Kies voor lichte kleurschakeringen om je woonkamer optisch zo groot mogelijk te maken. Zo’n massieve zwarte bank staat misschien wel heel mooi, maar in een kleine ruimte lijkt hij twee keer zo groot dan dat hij eigenlijk is. Houd het dus bij lichte kleuren.

Zorg voor voldoende licht

Zorg voor voldoende licht door zoveel mogelijk daglicht binnen te laten. Idealiter heb je grote raampartijen (of misschien kun je verbouwen en deze plaatsen?) en stroomt het licht naar binnen. Wat je in ieder geval wilt voorkomen, is dat licht geblokkeerd wordt door halfdichte lamellen of rolgordijnen. Maak optimaal gebruik van dit binnengevallen licht door een grote spiegel in de woonkamer te hangen. Deze reflecteert niet alleen het licht, maar ook je woonkamer, waardoor het lijkt of je ruimte een stuk groter is!

Laat zoveel mogelijk van je vloer zien

Hoe meer vloer er te zien is, hoe groter je kamer oogt. Waarom zou je die massief houten salontafel niet vervangen door een glazen exemplaar? Kies bovendien voor meubels op pootjes, zodat je onder de bank bijvoorbeeld nog een stukje van de vloer kunt zien.

Houd je huis eenvoudig en opgeruimd

Hoe leuk het ook is om allerlei souvenirtjes, accessoires en andere zaken in je woonkamer tentoon te stellen, het maakt de ruimte optisch kleiner. Houd alles minimalistisch met zo min mogelijk poespas. Zorg er bovendien voor dat de kamer altijd opgeruimd is.

Een uitbouw

Heb je alles geprobeerd, maar heb je nog steeds het gevoel alsof de muren op je afkomen? Waarom zou je dan niet voor een uitbouw gaan? Maak je woonkamer letterlijk groter door de gevel wat naar voren te halen. Dan kun je meteen die grote raampartij plaatsen! Schrik je een beetje van de prijs van een uitbouw? Misschien is een prefab uitbouw dan een goed idee. Een prefab uitbouw wordt gefabriceerd in de fabriek en is hierdoor een stuk goedkoper. Wil jij ook op een snelle en voordelige manier uitbouwen? Bekijk dan hier de prefab uitbouw mogelijkheden.